Russisk nyhetsbyrå: - 14 russere blant de dopingavslørte fra Beijing

Bronsevinneren fra høydekonkurransen for kvinner er mistenkt.

Anna Chicherova er ifølge det russiske nyhetsbryået Tass en av utøverne som har fått melding om at hennes åtte år gamle dopingprøve er testet som positiv på doping.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det russiske nyhetsbyrået Tass melder at 14 av de 31 som er avslørt som dopede under OL i Beijing, kommer fra Russland. Det er en ikke navngitt kilde i den russiske olympiske komiteen nyhetsbryået henviser til. Blant de som skal være tatt er bronsevinneren fra høydekonkurransen i Beijing for åtte år siden, Anna Chicherova, melder Tass. Hennes trener bekrefter at hun har fått beskjed om en positiv dopingprøve.

Det var i forrige uke at Den internasjonale olympiske komiteen meldte at 31 utøvere var avslørt som juksemakere under OL i Beijing. De var blitt avslørt etter at 454 dopingprøver, tatt under lekene i 2008, var blitt analysert på nytt med ny teknologi.

På 17. mai ble det kjent at det var flere juksere under OL for 8 år siden:

Les også

- Ingen grunn til å tro at nordmenn er tatt

Fra friidrett

Ifølge det russiske nyhetsbyrået er de fleste av de som nå blir avslørt friidrettsutøvere. Den russiske olympiske komiteen har fått melding om hvilke utøvere det gjelder, men har ikke offentliggjort navnene.

Samtidig peker Tass på bronsevinneren fra høydekonkurransen i Beijing, Anna Chicherova, som en av de som nå er avslørt. Det er hennes personlige trener Jegenij Zagorulko som forteller til Tass at hun fikk beskjed for noen dager siden om at hun er blant de som er mistenkt.

— Det er fortsatt ikke endelig bekreftet og vi er tidlig i saken, sier treneren til Tass.

Ifølge IOC er utøverne som nå er tatt fra 12 forskjellige nasjoner.

Russisk friidrett har vært rammet av en rekke dopingskandaler og er supsendert fra internasjonal friidrett nå. Den 17. juni vil det bli avgjort om russiske friidrettsutøvere får delta i OL i Rio i august.

Mer om doping:

Publisert: