Manchester United-legende blir Valencia-sjef

Gary Neville (40) overtar ansvaret for den spanske storklubben — der lillebroren Phil Neville (38) allerede er assistenttrener.

Gary Neville overtar den spanske storklubben Valencia. Her er han sammen med tidligere lagkamerat i Manchester United, Ole Gunnar Solskjær (t.h).
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Valencia bekrefter på sine hjemmesiderat Manchester United-legenden Gary Neville tar over som manager ut sesongen.

Fra før er hans bror, Phil Neville, assistenttrener i klubben. Det foreløpig uklart hvilken rolle lillebroren får nå som storebroren er ansatt som hovedtrener.

— Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss Gary så raskt. Han kombinerer trenererfaring på høyt nivå gjennom sin rolle som trener med landslaget til England, med sin spillerkarriere med England og Manchester United, sier Valencia-president Layhoon Chan i en pressemelding.

Les også

Lars Tjærnås har tatt ut erkerivalenes drømmelag. Én av disse blir vraket

Neville: — Utrolig glad for å få denne muligheten

Gary Neville har den siste tiden vært fotballekspert for den britiske TV-kanalen Sky Sports. Samtidig har han også vært Roy Hodgsons assistent på det engelske landslaget.

De fleste kjenner imidlertid til Gary Neville som Manchester United-spiller. 40-åringen spilte i klubben fra 1991 til 2011, og vant åtte Premier League-titler, tre FA Cup-gull, to Champions League-trofeer og ett ligacupgull.

Neville er en del av den gylne generasjonen The Class of '92 som gjorde stor suksess i United-trøyen på 1990- og 2000-tallet. Ole Gunnar Solskjær spilte også i Manchester United i store deler av denne perioden (fra 1996-2007).

– Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. Valencia er en enorm fotballklubb og jeg kjenner til fansens lidenskap og dedikasjon fra min tid som spiller, sier Neville i pressemeldingen.

Les også

Neville tror van Gaal har knekt koden

FA bekrefter: Fortsetter som landslagsassistent

– Jeg ser virkelig frem til å begynne arbeidet med denne talentfulle spillergruppen, og jeg gleder meg til å komme i gang med denne utfodringen.

Gary Neville forlater nå rollen som Sky Sports-ekspert med umiddelbar virkning. Han fortsetter han riktignok som assistenttrener på det engelske landslaget.

– Jeg er glad for at Gary har bestemt seg for å ta denne muligheten. Det er riktig øyeblikk for ham, og jeg står 100 prosent bak avgjørelsen hans, sier landslagssjef Roy Hodgson i en pressemelding.

– Dette vil bare fungere fordelaktig i hans arbeid for det engelske landslaget. Garys forpliktelser til vårt landslag vil ikke påvirkes av Valencia-jobben.

PS! Valencia møter Barcelona førstkommende lørdag. Da står Phil Neville på sidelinjen.

Les også

 1. Derfor er Carrick kanskje Uniteds viktigste spiller

 2. Bale scoret sitt første Real-mål på tre måneder

 3. Norges «umulige» oppgave: Ingen har gått til mesterskap etter hjemmetap først

 4. Argentineren som produserer engelske landslagsspillere

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Valencia CF
 3. Manchester United

Mest lest akkurat nå

 1. Disse vant årets Gladmat-pris og stipend

 2. Satte fyr på Viking-fansen etter uttalelse: – Tror de fleste vet at det stemmer

 3. De har solgt alt de eier, leid ut leiligheten og flyttet inn i bilen: – Pandemien dyttet oss ut

 4. Matprisene øker igjen: – Budsjettet ryker hele tiden

 5. Texas' øverste domstol opphever abortvedtak

 6. – Det var litt vanskelig å få tak i meg