Loe trer til side som Stabæk-leder

<p>Trer til side inntil videre på grunn av Gunnarsson-saken.</p>

FotballNM-finalen 2007 kvinnerCupfinalenAsker v Kolbotn 2-4Bislett Stadion10.11.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportVisepresident i NFF Erik Loe
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Innstillingen til påtalenemnda i Fotballforbundet i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga ble klar torsdag kveld. Saken blir anmeldt til Doms— og sanksjonsutvalget.

Styreleder Erik Loe og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk blir utpekt som ansvarlige for inngåelsen av avtalene og vil bli straffet med tap av verv innenfor fotballforbundet i halvannet år. Loe er av mange tippet som fotballpresident Yngve Halléns etterfølger. Han var visepresident i NFF i forrige periode. Loe har også fungert som generalsekretær i fotballforbundet en kortere periode.

Loe trer nå til side som leder inntil styret i klubben har vurdert saken.

I forbindelse med innstillingen har Stabæk kommet med følgende uttalelse ved styreleder Loe:

«Styrene og ledelsen i Stabæk beklager at vi ikke er blitt trodd på vår fremstilling av saken, og styrene vil nå bruke de nærmeste dagene på å vurdere anmeldelsen.

Vi beklager at dette medfører fortsatt oppmerksomhet om de to spillerne som uforskyldt er dratt inn i saken.

Anmeldelsens alvorlige karakter gjør det naturlig at jeg trer til side som klubbens leder i perioden frem til doms- og sanksjonsutvalget har fattet sin beslutning. Dette skjer med øyeblikkelig virkning. Klubben vil konstituere ny leder i løpet av fredag.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer så lenge saken er til behandling. »

Vålerenga-uttalelse

Vålerenga kommer med følgende uttalelse i en pressemelding:

«Vålerenga tar til etterretning at Påtalenemnda i Norges Fotballforbund mener at Gunnarsson/Stengel-sakene bør behandles i forbundets Doms- og sanksjonsutvalg. Vi registrerer at innstillingen fra utvalget er alvorlig, men at den ikke er en dom, ettersom Påtalenemnda ikke er et domsorgan.

Styrene og ledelsen i Vålerenga er ydmyke overfor situasjonen som er oppstått, og beklager den belastningen denne saken er for klubbens og fotballens omdømme. Vi beklager spesielt overfor de to spillerne som uforskyldt er blitt dratt inn i disse sakene, og ufrivillig har fått medias oppmerksomhet.

Vålerenga ser fram til å få belyst alle sider av sakene fra vår side. Vi skal gjøre vårt ytterste for å fremlegge all dokumentasjon som kan kaste lys over sakene i forbindelse med behandlingen i Doms- og sanksjonsutvalget.

Ettersom dette nå er en juridisk sak i idrettens domssystem, med en alvorlig innstilling, vil vi ikke gi ytterligere kommentarer i saken før Doms- og sanksjonsutvalget har kommet med sin avgjørelse.»

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk