Dette hadde ingen gjort siden Diego Maradona. Så klarte Romelu Lukaku det.

Spissen ledet Belgia til enkel seier.

Romelu Lukaku har scoret to mål i to VM-kamper på rad. Det har ingen gjort siden Diego Maradona.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

BELGIA-TUNISIA 5–2

Han scoret to mål i åpningskampen mot Panama. Lørdag fulgte Romelu Lukaku (25) opp med to mål i 5–2-seieren over Tunisia.

Dermed er belgieren den første som scorer minst to mål i to strake VM-kamper siden Diego Maradona. Argentineren oppnådde bragden i kampene mot England og Belgia.

Lukaku troner dessuten på toppen av Russland-VMs toppscorerliste. Portugals Cristiano Ronaldo har imidlertid også scoret fire mål.

– Det er lett å spille med Romelu Lukaku. Det er bare å sentre ballen til ham og så scorer han hver gang. Han var fantastisk, sier Eden Hazard til BBC.

Overlegne

Belgia var overlegne mot Tunisia i lørdagens kamp. I tillegg til Lukaku, scoret Eden Hazard to ganger og Michy Batshuayi én gang. Dylan Bronn reduserte til 1–2 i første omgang, men Tunisia var sjanseløse da Belgia satte inn giret etter pause. Wabhi Khazri fikset imidlertid et trøstemål for Tunisia på overtid.

– For en kamp av Belgia. Det er en trussel fra alle posisjoner. Du tar av Romelu Lukaku, og så setter du inn Batshuayi som scoret, og som kunne scoret tre det siste kvarteret. De er farlige, sier tidligere Chelsea-spiller Didier Drogba i BBCs sending.

Også TV 2-ekspert Jesper Mathisen er imponert. Han trekker frem Kevin de Bruyne, som fikk styre kampen fra sin midtbaneposisjon.

– I dag var De Bruyne og gutta fantastisk gode. Takket være seg selv, men også takket være et dårlig Tunisia-lag, sier Mathisen.

Søndag møtes de to andre lagene i gruppen, England og Panama.

Publisert: