Sponsor punger ut til Brann-supportere: – Det er fantastisk

Flere supportere tok turen fra Bergen til Ranheim forgjeves. Trodde de.

Ranheims hjemmebane ble ikke klar til seriestart. Det førte til frustrasjon blant bortesupporterne, men nå er det blitt en løsning.
 • Halvor Ekeland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Eliteserien skulle sparkes i gang med kampen mellom Ranheim og Brann den 10. mars. Sånn ble det ikke.

Rett før kampen skulle starte, ble den avlyst på grunn av dårlige baneforhold. Da var allerede Brann-supporterne på plass i Trondheim.

Forgjeves har de prøvd å få erstatning for reiseutgiftene. Mandag fikk de den oppløftende nyheten fra uventet hold, melder BA.

Les også

Slik opplever de Branns «realityshow»

Plaster på såret

For Norges Fotballforbund ønsket ikke å gi erstatning til de tilreisende bortesupporterne. Det forklarer de med at grunnregelen er at det er klubben som er ansvarlig for at anlegget skal være i tilfredsstillende stand.

– Kompensasjon har vi ingen tradisjon for. Den diskusjonen har vi ikke innlatt oss på, sa direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, for en snau uke siden.

– Vi hadde en veldig god dialog med Brann og Ranheim hele veien, selv om ikke det er deres feil. Men de som har ansvar, altså forbundet, vil jo ikke snakke med supporterne, sier leder for Brann-supporterne i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, til BA.

Nå har Branns sponsor, Frydenbø, kommet på banen. De blar opp 20.000 kroner til de tilreisende supporterne. Beløpet skal brukes på å frakte bortesupportere gratis til Kristiansand og kampen mot Start den 12. mai.

– Dette er normalt sett en ganske kostbar tur for supporterne, og nå kan vi tilby dem et plaster på såret med en godt rabattert tur. Vi i Bataljonen skal også være med å bidra til dette, og det er muligheter for at dem som var i Trondheim får en ekstra billig tur, sier Lillebøe-Hansen til avisen.

Les også

Bekreftet: Brann-talent lånes ut på nytt: – En fin mulighet

– Fantastisk

Branns kamp mot Ranheim er nå blitt berammet til 25. april. Klubben er fortsatt i dialog om hvordan de best skal få bortesupporterne opp til Trondheim denne onsdagen.

Uansett er Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, strålende fornøyd med at en av sponsorene er villige til å hjelpe supporterne.

– Det er fantastisk at vi har en samarbeidspartner som stiller opp på denne måten, og så må jeg rose Bataljonen for den gode dialogen vi har hatt med dem. Helt siden avlysningen kom, har vi sett etter gode løsninger. Jeg håper dette blir et plaster på såret til dem som dro til Ranheim-kampen, sier Johannesen.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Ranheim IL

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 5. Usikker tilstand på Folken-bygget

 6. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd