Kristoff: – Jeg hadde ikke gode bein, jeg følte meg «død» på slutten

Alexander Kristoff veltet og var sjanseløs på seieren da «haien fra Messina» smadret konkurrentene i Milano-Sanremo.

Alexander kristoff trillet gjennom målområdet etter 4. plassen i Milano-Sanremo. Etter løpet fortalte Kristoff om en kald tur på 300 kilometer.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SANREMO: Han myste mot solen, men var kald og sliten etter 300 kilometer og nærmere sju og en halv time på sykkelsetet. Det ble bare nesten for Alexander Kristoff.

– Jeg hadde ikke gode bein i spurten i dag. Det ble ikke seier uansett, det tok Nibali seg av. Men jeg hadde håpet å komme på podiet. Det gikk akkurat ikke, sier Kristoff utenfor lagbussen 20 minutter etter at han dundret over mål i gatene i Sanremo.

– Jeg kan ikke være misfornøyd med topp fem, men jeg kan ikke være helt fornøyd heller.

Det ble – som vanlig – uhyre dramatisk mot slutten av sykkelmonumentet som markerer starten på vårklassikerne.

Les også

Kristoff med sterk fjerdeplass i Milano-Sanremo

Sjanseløs i spurten

Etter at skikkelig vestlandsvær hadde mørnet rytterne i over 200 kilometer, tørket asfalten opp, solen tittet frem og feltet ble kastet ut i en svært spennende siste time.

Og det var først da rytterne hadde kommet seg over fjellpasset Turchino og var godt i gang med de siste 100 kilometerne mot Sanremo, at dramatikken startet.

Det ni mann store bruddet ble hentet med tre mil igjen å kjøre. Da hadde det allerede vært hektisk i feltet en stund.

Rittet ble avgjort da italieneren Vincenzo Nibali rykket på Poggio, siste kneik før mål, og holdt unna. Det kokte langs den siste kilometeren da hjemmefansen skjønte at Nibali ville vinne.

Vincenzo Nibali jubler for seier i Milano-Sanremo mens spurterne kjemper om de to andre plassene på podiet bak. Alexander kristoff (i hvitt) til høyre i bildet.

Bak jaget feltet som sultne ulver.

Kristoff fikk hjelp av Ben Swift etter at Sven Erik Bystrøm loset han trygt over Cipressa. Swift ofret seg for å hjelpe 30-åringen, og Kristoff kunne åpne spurten i kampen om 2.-plassen. Men han var sjanseløs.

Caleb Ewan tok den, mens Arnaud Demaré spurtet forbi Kristoff og henviste nordmannen, som gikk til topps i Milano-Sanremo som første nordmann i 2014, til fjerdeplassen for andre året på rad.

Gikk i bakken

– Lagkompis Ben Swift satt med meg etter utforbakken fra Poggio. Så fikk jeg hjulet til Peter Sagan og fikk starte spurten da jeg ville. Men jeg kjente før spurten at jeg var rimelig «død». Jeg prøvde bare å gjøre det beste ut av det. Jeg hadde nok ikke vunnet i dag uansett. Caleb Ewan var overlegen, forklarer Kristoff om de siste meterne på oppløpet.

Han måtte selv i bakken. Han dukket plutselig opp i TV-ruten med møkkete sykkelbukse. Det var tydelig at noe hadde skjedd.

– Det var noen kræsjet i langingssonen (der rytterne får mat), så da trynet jeg ganske greit også. Jeg kræsjet over Greipel som kræsjet over en som ikke fikk tak i langeposen sin og kjørte over en flaske.

– Hemmet det deg?

– Bakken ble litt tyngre, men ikke så mye mer, egentlig. Det var ikke der jeg mistet seieren, for å si det sånn. Det hadde mer med kulden å gjøre, sier han.

Verre gikk det ut over Mark Cavendish som mot slutten dundret inn i en trafikkøy og ble sendt ut i et voldsomt rundkast. Flere deiset også i bakken samme sted. Det så ikke pent ut.

Alexander Kristoff utenfor lagbussen i Danremo etter endt arbeidsøkt. En økt som varte i nesten sju og en halv time.

Nå handler alt om Belgia

Oppladningen til Milano-Sanremo har ikke vært optimal for Kristoff. Han brøt Paris-Nice grunnet sykdom.

– Jeg ble i hvert fall mer sliten her enn jeg er blitt noen gang før, sier Kristoff.

Nå reiser Kristoff hjem til Stavanger for å slappe av og forberede seg på Flandern rundt (1. april) og Paris-Roubaix (uken etter).

– Det er fortsatt tid igjen til de rittene. Jeg håper formen skal bli enda litt bedre. Jeg tar det nok litt rolig treningsmessig. Så skal jeg kjøre tre ritt før Flandern, blant annet E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem. Ingen av de er noen mål i seg selv. Jeg tar med meg det jeg får derfra. Så blir det kult å komme til Belgia, sier Kristoff.

Publisert:
 1. Alexander Kristoff
 2. Sykkel
 3. Milano
 4. Belgia

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikale problemer flere steder i distriktet

 2. A-krimsenteret med storaksjon mot budbilbransjen

 3. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

 4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

 5. Over en halv million husstander mister TV2

 6. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser