Spansk gulldrama: Ett av lagene snublet i innspurten

Det går mot en høydramatisk siste serierunde i Spania.

Både Fernando Torres, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo scoret søndag, men for Atlético Madrid ble det null poeng.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BARCELONA — ESPANYOL 5-0

LEVANTE - ATLÉTICO MADRID 2-1

REAL MADRID - VALENCIA 3-2

Racet om gull i La Liga vil først bli avgjort i siste serierunde kommende helg, men søndag ble gullkampen redusert fra tre til to lag.

Atlético Madrid har imponert stort ved å ta seg til finale i Champions League, men de snublet borte mot Levante.

Med tre poeng opp til serieleder Barcelona har Atlético ingen mulighet til å ta ligatittelen. Barcelona vil uansett hva som skjer i siste runde være foran på innbyrdes oppgjør og målforskjell.

Gullkampen står dermed mellom Barcelona og Real Madrid. Før siste runde er Barcelona ett poeng foran erkerivalen fra Madrid.

— Det finnes ingen unnskyldninger. Vi avslutter en fantastisk sesong, og vi er én kamp unna å konkurrere med Barcelona og Real Madrid. Det gjør meg glad, for tidligere sesonger har vi vært ute av det ti kamper før slutt, sa Atlético-manager Diego Simeone etter kampen.

Blogg:

Les også

Jeg slår opp med Barcelona

Målshow for Barcelona

Det så ut til å gå riktig vei for Atlético da Fernando Torres satte inn 1-0 helt i starten av kampen, men Levante kom tilbake. Rett før slutt sendte Giuseppe Rossi Madrid-klubben ut av gullkampen.

Barcelona hadde ingen problemer med å slå byrival Espanyol. Lionel Messi åpnet målshowet med et vakkert frispark, før Luis Suárez satte økte ledelsen både én og to ganger. Rafinha Alcántara og Neymar sørget for at stillingen ble 5-0.

Lionel Messi ble tomålsscorer for Barcelona mot Espanyol.

Real Madrid måtte jobbe hardere for seieren. Cristiano Ronaldo og Karim Benzema sørget for 2-0-ledelse til pause, men Valencia skapte spenning i kampen ved å redusere både til 2-1 og 3-2. Ronaldos andre scoring for dagen ble imidlertid avgjørende.

Dermed ligger det an til en gullduell mellom Barcelona og Real Madrid i siste serierunde. Real Madrid er avhengig av at Barcelona avgir poeng.

— Vi må avslutte mot Granada og vinne ligaen. Vi har toppet ligaen så mange uker nå at vi fortjener det, sier Barcelona-manager Luis Enrique.

— Jeg er alltid positiv. Nå er vi på annenplass, det er bare én kamp igjen og alt kan skje. I fotball vet du aldri hva som skjer. Vi må huske på det, gi alt til siste slutt og se hva som skjer, sier Real Madrid-manager Zinedine Zidane ifølge NTB.

Publisert: