Høgmo slapp ikke til spilleren «alle» ville se

Per-Mathias Høgmo ga fem spillere sin landslagsdebut, men Martin Samuelsen ble sittende på benken i 90 minutter.

Per-Mathias Høgmo begrunner hvorfor Martin Samuelsen ble sittende på benken hele kampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

PORTO: Norge tapte med tre borte mot EM-klare Portugal i Porto sent søndag kveld, etter at Høgmos reservepregede mannskap tidvis hadde blitt utspilt av portugiserne.

I en periode i første halvdel av annen omgang førte imidlertid Norge kampen, og det var naturlig nok dette Høgmo fokuserte på etter tapet.

Ola Bernhus kommenterer:

Les også

«Det kunne blitt mye verre»

Mot det fjerde best rangerte laget i Europa slapp landslagssjefen til hele fem debutanter. Anders Trondsen og Veton Berisha fra start, Iver Fossum, Alexander Sørloth og Niklas Gunnarsson fra benken.

Stortalentet Martin Samuelsen ble hentet til Portugal, men fikk ikke spille landskampen.

Martin Samuelsen, 19-åringen som kanskje har vært den mest omtalte i troppen før kampen, måtte imidlertid nøye seg med lett oppvarming.På pressekonferansen etter kampen fikk Høgmo spørsmål om hvorfor han har hentet West Ham-spilleren inn i troppen og snakket så varmt om ferdighetene hans, mens han likevel ikke slapp han inn på banen.

— Det kan du si, vi hadde fem debutanter i dag, og Martins mulighet kommer nok senere. Det var en vurdering vi gjorde underveis, var det Høgmo kunne svare på det spørsmålet.

Hva disse vurderingene gikk i, utdypet han ikke.

Flere skader skaper bekymring

I en allerede skadeutsatt tropp har han fått nye forfall å bekymre seg for.

Jo Inge Berget og Fredrik Midtsjø kommer ikke til kampene mot Island og Belgia, dermed vil flere av U21-spillerne som var med til Portugal lov til å bli med de store guttene videre.

— Det er for tidlig å si om Martin (Samuelsen) blir en av disse, sa Høgmo.

Utfra spilletid i Porto er det naturlig å tro at iallfall Veton Berisha og Iver Fossum får bli med videre.

Høgmo var naturlig nok skuffet over tremålstap, selv om motstanderen var sterk.

Etter 0-1 synes jeg vi kom inn i kampen og skapte et par sjanser. Jeg er veldig fornøyd med starten av annen omgang. Vi tok tak i kampen og kontrollerte den, fikk noen kontringer, skapte et par sjanser og noen gode dødballer. Etter det kom det nok et godt skudd og kampen døde litt bort. Jeg fikk med meg ting som kan være nyttige til VM-kvalifiseringen, sa Høgmo.

Les også

Portugal herjet med Høgmos reservelag

Han skrøt mye av Joshua King, som kom til en veldig stor og en nokså stor scoringsmulighet.

— Jeg tar med meg at vi er i ferd med å få en spiss på internasjonalt høyt nivå.

King selv var ikke veldig fornøyd, til tross for skryten fra sjefen.

— Jeg er ikke fornøyd når jeg ikke scorer mål. Hadde jeg satt den ene ville jeg vært fornøyd med egen innsats. Jeg synes også at jeg burde hatt et straffespark, sa Bournemouth-spissen. Det er ikk vanskelig å være enig med han i det.

Den største hodebryen til både Høgmo og spillerne var at portugiserne scoret på tre av sine fem målsjanser, mens Norge ikke scoret på noen av sine tre.

Mye dårligere utnyttelse av målsjansene enn motstanderen var også gjennomgangsmelodien i EM-kvalifiseringen. Det må Høgmo løse før VM-kvaliken starter mot Tyskland 4. september.

Publisert: