Danmark og Sverige samlet i sinne mot UEFA

Erik Hamrén og Morten Olsen har en felles fiende før den viktige playoff-kampen.

De to landslagstrenerne, Erik Hamrén (t.v.) og Morten Olsen, er enige om én ting. De liker ikke at returkampen spilles bare 48 timer etter at første kamp ble avgjort.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sent lørdag kveld var den første av to tøffe matcher i kampen om Norden og en plass i EM neste år over. Spillerne var slitne og de to landslagstrenerne var slitne, ikke minst i hodet.

Sverige vant kampen mot Danmark 2-1 hjemme på Friends Arena. De ledet lenge, men rotet bort 2-0-ledelsen. De slapp inn et mål sent i kampen. Det er stor forskjell på 2-0-seier og 2-1 seier når bortemål teller dobbelt.

Det er det sene danske målet i Stockholm som kan avgjøre hvem som går seirende ut av bataljen tirsdag.

Trenger lenger pause

Og det er nettopp det at returkampen skal spilles allerede kommende tirsdag som opprører de to trenerne mest.

- Det hadde vært bedre om vi hadde fått hvilt lengre mellom kampene. Men det er det samme for begge lagene. Dette er den kommersielle veien som fotballen har valgt. Hva som er best fotballmessig, har man ingen innflytelse på lenger, sier Morten Olsen til svenske Aftonbladet.

Hans kollega på den blågule benken bruker enda sterkere ord om at de to lagene kun har 72 timers hvile mellom de to viktige kvalifiseringskampen.

- Det er galskap, tordner han til svenske medier.

Hamrén har kanskje enda mer grunn til å beklage den korte hviletiden mellom de to kampene. Hans lag viste tydelige tegn på at de var tunge i beina mot slutten. Det bekreftet også deres største stjerne Zlatan Ibrahimovic etter kampen.

- Vi ble slitne mot slutten. Veldig slitne, sa han like etter kampen. For den svenske superstjernen handlet det også om å være sliten i hodet. Han bor i Paris og spiller for Paris St. Germain. Terroristenes massedrap i Paris fredag kveld hadde gått inn på Zlatan Ibrahimovic.

Erik Hamrén mener videre:

- Med tanke på spillernes helse, er det fullstendig galskap, tordnet han.

Mange mener at Erik Hamrén er blitt en landslagstrener som syter og klager og har en tendens til å legge skylden på forhold utenfor egen og egne spilleres innsats.

Eriksen synes det er greit

Danskenes Christian Eriksen synes i hvert fall ikke det tette kampprogrammet er noe å syte over.

- Nå kommer jeg fra Premier League og synes ikke kampprogrammet er så tett, sier Danmarks stjerne, som for tiden briljerer på Tottenhams midtbane, til den svenske avisen Expressen.

Men den nøysomme dansken får ikke støtte fra alle sine medspillere. Danskenes oppspillspunkt og fyrtårn på topp, Nicklas Bendtner, har sin fotballhverdag i Bundesliga og Wolfsburg.

-  Vi kunne ha spilt på onsdag i stedet for tirsdag. Det er tøft med alle kampene så tett på, sier Bendtner ifølge Expressen.

Uansett hva de to lags spillere og ledere måtte mene, kamp blir det i morgen i Parken. 38.000 øldrikkende danske roligans vil lage en ramme rundt kampen som er «Slaget om Norden» verdig.

Zlatans albue

I ettertid av de første kampen er danskene opptatt av at Zlatan Ibrahimovic ikke fikk gult kort.

Da han helt åpenbart slo med albuen opp i ansiktet til William Kvist i en duell i andre omgang, burde det ha kommet en reaksjon i form av kort. Det gjør vanligvis det.

BLANDET AFTEN: Zlatan Ibrahimovic scoret Sveriges andre mål mot Danmark, men hadde også tunge tanker etter terroren i Paris.

Men det ble ikke vist noe kort. Det skal hele Sverige være glade for. Ibrahimovic hadde gult kort fra før og ville vært nødt til å stå over det avgjørende oppgjøret dersom han hadde fått gult kort i denne situasjonen.Den danske tabloiden Ekstra Bladet har hentet inn den danske dommeren Kenn Hansen som har bøtter og spann med internasjonal erfaring.

- Det er ikke noe å krangle om. UEFAs retningslinjer er helt klare på området. Når armene flagrer rundt og man slår motstanderen i ansiktet, så er det en advarsel. En arm i hodet på motstanderen er en advarsel, slår Kenn Hansen fast overfor Ekstra Bladet.

Men den italienske dommeren Nicola Rizzoli kom aldri opp med noe kort. Dermed stiller Zlatan i gul drakt og ikke dress på tirsdag.

PS! I går spilte Ungarn mot Norge etter bare 72 timers hvile. Hverken den ungarske eller norske landslagstreneren har kommet offentlig med noen klager på det.

  • Både Sverige og Danmark har fortsatt en mulighet til å spille seg til EM, men for Norge er det over. Her kan du lese om hvordan det gikk med norske drømmer i Budapest:
Publisert: