RBK tok viktig seier i medaljekampen

Håkon Skogseids scoring ga Viking håp om poeng, men nok en gang hentet Rosenborg tre poeng på Viking stadion.

 • Jakob Priesner
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Som så mange ganger før i år havnet Viking under i første omgang og måtte jakte en utligning, men mot Rosenborg klarte de ikke å utnytte banepresset de hadde i andre omgang. Dermed har ikke Viking fortsatt ikke klart å vinne mot Rosenborg siden 2005. ## Tidlig RBK-mål

På Viking stadion var det nemlig Rosenborg som umiddelbart tok grep om kampen. De presset hjemmelaget bakover. Innledningvis hadde imidlertid ikke Vikings bakre firer så veldig store problemer med å stoppe gjestene før de kom inn i sekstenmeteren, men i det ellevte minuttet gikk to vikingspillere opp i samme duell ved et innkast, og etter litt klabb og babb klarte Håkon Skogseid å slå ballen ut til hjørnespark. Den påfølgende corneren ble slått rett til Mikkel Diskerud som skjøt rett på Vidar Nisja som stod ved den ene stolpen. Jærbuen klarte imidlertid ikke å styre ballen ut i ufarlig område og dermed gikk den via Björn Daniel Sverrisson og til Jørgen Skjelvik som skjøt den i mål.

Rosenborg-spillerne jubler for scoring i 2-1-seieren over Viking. Foto: LARS IDAR WAAGE

Etter dette klarte Viking å komme mer med i banespillet, men den negative trenden med å ikke klare å komme seg til målsjanser fortsatte. Hjemmelagets første halvsjanse kom etter 15 minutter da Steinthor Thorsteinsson sentret til Veton Berisha som stod omtrent på 16 meter, men spissens skudd gikk noen meter utenfor mål. Heller ikke Nisjas skudd fra 20 meter fem minutter senere skapte voldsom hodebry for Rosenborg-keeper Daniel Örlund.

Ubesluttsomhet

Ellers var hjemmelaget veldig ubesluttsomme. Et eksempel på dette var da Nisja fikk en pasning fra Thorsteinsson inne i sekstenmeteren. Jærbuen var riktignok presset, men burde trolig prøvd et skudd i stedet for å vende vekk oppasseren sin. Vendingen mislyktes i hvert fall og RBK overtok ballen.

Da det så ut til at Viking skulle klare å få en viss dominans i banespillet skulle det bare en liten angrepsfeil til for at Rosenborg skulle vise at de behersker å kontre. Ole Kristian Selnes satte fart på egen venstreside, og fikk slått ballen over til Pål André Helland på motsatt side. Han sendte ballen videre til Mike Jensen som plasserte ballen uttakbart oppe i Østbøs venstre hjørne. Nydelig samspill og 2-0, et resultat som holdt inn til pause.

— Den første omgangen var for dårlig. Vi kan ikke være bekjent med det vi presterte da. RBK var gode, og de straffet oss, sier Håkon Skogseid.

Viking styrte etter hvilen

I pausen benket Jonevret både Steinthor Thorsteinsson og Bjørn Daniel Sverrisson inn kom Osita Chikere og Makthar Thioune. Det virket også som om de hjemmelaget var mer tent. I det 51. minuttet raidet André Danielsen hele høyresiden. Han passerte flere Rosenborg-spillere før han kranglet seg inn i sekstenmeteren. Forsøket på å lobbe over Örlund lyktes imidlertid ikke, men Viking-kapteinen stod i hvert fall frem og viste vilje.

I det 64. minuttet fikk Chikere gå opp i RBKs femmeter, men han klarte ikke å få nok kraft i headingen til å få den i mål. Örlund satte også ballen fort i gang, og bare noen sekunder senere var Alexander Søderlund spilt alene gjennom mot Østbø, men RBK-spissen klarte ikke å overliste hjemmelagets sisteskanse. Rett etterpå var det Helland som var fri på RBKs høyrekant, men også denne gang ryddet Østbø opp.

Rosenborg virket ikke veldig interesserte i å ha fart i ballen, og det defensive spillet straffet seg til slutt. For med ett kvarter igjen å spille ble det ny spenning i kampen da Håkon Skogseid stanget inn ballen etter et hjørnespark. Jonevret sendte mange spillere fremover, men det hverken Osite Chikere , Veton Berisha eller debutanten Carl Henrik Refvik klarte å utligne.

— Jeg synes vi gjennomfører en bra kamp. Vi blir spilt litt lave i andre omgang, men det har litt å si med at Viking pumper baller opp mot Chikere og flytter opp folk. Jeg synes imidlertid at vi holder strukturen lenge. Det eneste jeg er midfornøyd med er at vi ikke klarte å avgjøre tidligere, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Stabæk00000000
1Strømsgodset00000000
1Tromsø00000000
1Vålerenga00000000
1Viking00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Fire på respirator. En i aldersgruppen 30–40 år. Situasjonen er alvorlig, sier SUS

 2. Vaksine-sms fikk hele systemet til å knele

 3. Jarstein innlagt på sykehus etter koronasmitte

 4. Rovik boas: Tre pasienter korona-isolert

 5. Da granskerne kom, var viktige sms-er og notater slettet. Nå må medarbeidere til Høie sjekke sine telefoner.

 6. Artist fra Sandnes fikk Spellemannpris