Klubblegendene langer ut mot Mourinho etter tapet for Liverpool

– Hvis man kom ned fra månen i dag uten å vite noe om fotball, ville man tatt Manchester United for å være et middelmådig Premier League-lag, sier Roy Keane.

KRITISKE: Manchester United-legendene Roy Keane (til venstre) og Gary Neville (til høyre) er svært kritiske til manager José Mourinho.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 3–1

Manchester United gikk på et forsmedelig tap mot erkerival Liverpool søndag. To sene scoringer av hjemmelagets innbytter Xherdan Shaqiri avgjorde kampen.

Resultatet medførte ikke bare at Liverpool tok tabelltoppen tilbake. Det gjorde også United blir liggende hele 19 poeng bak Liverpool etter 17 spilte kamper.

Manchester United har en avstand på elleve poeng opp til Chelsea, som for øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Tabellplasseringen, avstanden opp til toppen og den til tider svake kvaliteten på spillet som blir vist, får to av klubbens tidligere stjerner til å reagere.

Gary Neville, som er kjent som en svært frittalende TV-ekspert, tror at det kun er et tidsspørsmål før José Mourinho er ferdig som klubbens manager.

– Vil Mourinho forsvinne? Jeg tror det vil skje, men jeg hadde foretrukket å vente til etter sesongen, sier Neville til Sky Sports.

TUNG DAG: José Mourinho ser sitt lag tape for Liverpool i regnet på Merseyside.

Med tanke på Mourinhos historikk som trener mener Neville at klubbens styre utviste en grenseløs naivitet ved å forlenge portugiserens kontrakt i januar.

– Å gi ham en lengre kontrakt var utrolig, når man kjenner Mourinhos treårssyklus. Det tredje året er alltid vanskelig for ham. Han var 18 måneder inn i kontraktstiden, med United på andreplass i ligaen etter å ha vunnet to trofeer i den første sesongen. Det er tidspunktet for å ha is i magen og holde Mourinho sulten, mener Neville.

– Men det er ingen over ham som vet hvordan de skal takle ham. De vet ikke hva de skal gjøre med ham, de vet ikke hva de skal si til ham eller hva han kommer til å si på pressekonferansene. De betaler prisen for det nå, sier den tidligere høyrebacken.

– For dårlige spillere

Mangeårig United-kaptein Roy Keane var ofte nådeløs på banen. Det var han også i TV-studio etter kampen søndag.

– Jeg mener helt klart at en del av spillerne som spilte for Manchester United i dag, ikke er gode nok for Manchester United. De er utrolig langt bak Manchester City og Liverpool, sier Keane ifølge Daily Mail.

Iren mener at lagets store problem ligger i den defensive delen av spillet.

– Man må ha et fundament for å gå fremover for å score mål. Nå er de «all over the place». De ble avslørt i dag, og det er bekymringsfullt, sier den tidligere midtbanekjempen.

Roy Keane synes laget og manageren viser en total mangel på ambisjoner.

– Hvis man kom ned fra månen i dag uten å vite noe om fotball, ville man tatt Manchester United for å være et middelmådig Premier League-lag, sa han ifølge independent.ie.

SUKSESSTRIO: Roy Keane feirer en scoring for Manchester United i november 1998 med Gary Neville til venstre og Ole Gunnar Solskjær til høyre.
Les også

Her stopper bunnlaget Arsenals ubeseirede rekke

Sikter mot fjerdeplassen

Mourinho var saklig og behersket da han ble intervjuet like etter kampen.

– Vi klarte ikke å håndtere deres fantastiske intensitet. De var det beste laget, Liverpool er bedre enn oss, sa han.

Da Sky Sports’ reporter spurte om Mourinho kan «fikse» Uniteds vanskelige tabellsituasjon, tente 55-åringen litt mer til:

– Hva mener du med å fikse? Vinne tittelen? Nei. Men vi kan fortsatt bli nummer fire. Det blir ikke lett. Vi blir helt sikkert blant de seks beste. Nå må vi se opp mot femteplassen, og deretter fjerdeplassen.

TV 2s Premier League-eksperter tror Mourinhos dager i United snart er talte.

– Hvis en spiller hadde hatt den kurven som Mourinho nå har hatt i prestasjonene sine, så hadde han blitt plassert på benken eller solgt, sier Simen Stamsø Møller.

Erik Thorstvedt har også gitt opp portugiseren.

- Jeg har stått bak Mourinho lenge fordi han alltid har fascinert meg. Man kan ikke argumentere mot suksess. Han har hatt mye suksess, men han har en spillestil og personalbehandling som gjør at man må vinne. Hvis man ikke gjør det, er det ingenting igjen. Det er ikke godt spill, og det er ingen harmoni, sier Thorstvedt.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk