Singh var nær ny Molde-kontrakt

Sa nei til lukrative tilbud fra Kina, Russland og Tyrkia.

Dubai-debut: Harmeet Singh spilte sin første kamp for Midtjylland da hans nye klubb møtte IFK Gøteborg i Dubai torsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

DUBAI (Rbnett): Torsdag debuterte Harmeet Singh for Midtjylland, to dager etter at han signerte treårskontrakt med den danske klubben. Midtbanespilleren fikk de 30 siste minuttene da Midtjylland spilte 2-2 mot IFK Gøteborg i Dubai.

— Jeg har trent hardt siden juleferien startet og er i bra form. Jeg har trent mye alene, så det var godt å få noen minutter sammen med resten av laget, sier Singh.

Han var ønsket videre i Molde og avslører at han vurderte tilbudet seriøst helt fram til forrige uke.

— Jeg snakket tidlig med Ole Gunnar og vurderte det sterkt. Det var like før jeg skrev ny kontrakt med Molde, det var nære på faktisk. Det var absolutt et reelt alternativ for meg hele veien, sier 25-åringen til Rbnett.

- Hvorfor valgte du å forlate Molde til fordel for Midtjylland?

— Det var flere forskjellige grunner bak den avgjørelsen. Jeg har vært med på noe stort i Molde, nå fikk jeg sjansen til å bli med på noe nytt og spennende i Midtjylland. Klubben har store ambisjoner og det passer meg bra. De har en klar plan for hvordan de vil bruke meg og har vist interesse over tid. Jeg føler meg sterkt ønsket, sier Singh.

Les også

Singh signerte for dansk toppklubb

Pengene ikke avgjørende

Han avviser at det var økonomien som avgjorde valget, selv om han som Bosman-spiller nå vil tjene godt på såkalt sign-on-fee og danskenes gunstige kunstnerskatt.

— Jeg kunne tatt en sesong til i Molde på samme lønn som jeg hadde, det var ikke spørsmålet her. Hvis jeg skulle gått for pengene hadde jeg dratt til Kina, Russland eller Tyrkia. Men jeg sa tidlig nei til en del henvendelser. Etterpå hadde jeg også noen andre muligheter som var sportslig interessante, sier Singh.

Les også

Saksøker Molde: Føler seg lurt etter spillerkjøp

Etter det Rbnett erfarer var også klubber fra Tyskland og Nederland inne i bildet.

— Var det vanskelig for deg å reise fra Molde etter to sesonger med mange store opplevelser?

— Ja, det var veldig vanskelig. Jeg blir sjelden lei meg når jeg flytter, men jeg har blitt glad i alle på laget og menneskene i og rundt klubben. Det samholdet vi har hatt disse to årene har vært spesielt. Derfor var det trist å reise. Det var derfor jeg brukte så lang tid på beslutninga, sier Singh, som kom fra Feyenoord foran 2014-sesongen.

Les også

Molde-troppen til Sevilla-kampene klar

Trener ved siden av Molde

De siste dagene har han trent på banen ved siden av sine tidligere lagkamerater. Midtjylland og Molde bor også på samme hotell i Dubai.

— Det er spesielt å treffe alle gutta hele tida, men det er også hyggelig. Nå får jeg prøve noe nytt som jeg tror vil utvikle meg videre. Det laget vi hadde i Molde i fjor var nok et hakk bedre enn Midtjylland, og vi slo dem jo i en treningskamp. Nå har Molde mistet mange sentrale spillere og jeg tror nivået er omtrent likt i år, sier Harmeet Singh.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk