Rekdal på «slanker’n»: - Målet er å komme ned på 90 kilo

Slik kan du snart få se Vålerenga-treneren igjen. For nå har den tidligere landslagskapteinen lagt seg i hardtrening.

TRENEREN TRENER: Kjetil Rekdal tar tak i egen form og har begynt å trene igjen. Men under VIF-spillernes løpetrening i Vallhall tirsdag valgte Rekdal å se på Moa & co. slite seg gjennom kondisjonstreningen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

VALLHALL (Aftenposten): Mandag samlet Kjetil Rekdal sine Vålerenga-spillere til årets første fellestrening. Seriestarten er allerede 13. mars, noe som betyr en knallhard januar måned for VIF-spillerne.

Men også for sjefen selv. For 47-åringen med 83 landskamper for Norge har tenkt å bruke oppkjøringen til å komme i bedre form selv.

*** Har du sett denne? Rekdal forsterker — har signert seks seks spillere**

- Treningen er tvingende nødvendig

Treningen startet på ferie på Gran Canaria før jul, og etter trøbbel med ryggen i julen, er "I" på gang igjen.

— Det er for mitt eget beste jeg gjør dette. Og så er det tvingende nødvendig. Men jeg må være disiplinert og ta den tiden jeg trenger, sier Rekdal til Aftenposten.

I vinter blir det mye overnattinger i Oslo for den Ottestad-bosatte VIF-treneren. Da blir det trening når arbeidsdagen er slutt.

Kjetil Rekdal på treningsfeltet med Aalesund i 2010.

— Jeg tar skikkelig tak nå, eller - jeg prøver i hvert fall. Jeg vil ikke love noe på forhånd. Men jeg har en ambisjon om å komme ned på 90 kilo. Det er igjen 7-8 kilo til jeg er der. Jeg veide over 100 kilo en stund, men er under det nå. Jeg skal klare å komme meg ned på lavt 90 om ikke så altfor lenge, sier Rekdal.

Vil ikke love ny stripping

Du husker kanskje bildet av en svært så lettkledd Rekdal fra 2010? Den gang som Aalesund-trener på treningsleir på Gran Canaria lot Rekdal plaggene falle i solen. Bildet i Sunnmørsposten fikk både den ene og den andre til å stoppe opp.

*** Rekdal tror denne 17-åringen får sitt gjennombrudd i år**

Spørsmålet er om vi får se det samme når Vålerenga reiser til spanske La Manga på treningsleir i slutten av måneden?

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på Valle tirsdag.

— Haha. Nei, det er for kaldt. Men kanskje på Marbella (treningsleir i februar, red.anm.).Rekdal sier det forsvant 3-4 kilo da han gikk lange fjellturer på ferie før jul.

— Da gikk jeg i oppbrettet shorts, bar overkropp, nedbrettede strømper og med en flaske vann i hånden. Hadde folk sett meg da jeg gikk oppover bakkene og gjennom bebyggelsen der for å komme opp på fjellet, så tror jeg de hadde ristet på hodet, sier Rekdal og flirer.

VIF-kapteinen: - Han er for svak

Selv om man er tidligere toppidrettsutøver, er det de vanlige reglene som gjelder:

— Det handler om hva du gjør utenom: Hva du spiser og hva du drikker. Drikker du litt mindre cola, er det et pluss allerede der.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim bare rister på hodet av sjefens nye kurs.

Christian Grindheim slet seg gjennom løpetreningen tirsdag. Og tviler på sjefens "nye liv".

— Han sier han har bestemt seg nå, at han skal ned i vekt, men det tror jeg ikke noe på. han er for svak. han ramler for lett tilbake til det gamle. I Aalesund skulle han jo slutte å snuse, men det var ikke lurt. Da gikk han jo opp 20 kilo på en måned. Dette tror jeg bare er et spill for galleriet, sier Grindheim.- Han burde vært et forbilde og deltatt på løpeøktene våre. Han sier han hadde klart å holde følge med oss, men det tror jeg ikke. Når det er sagt så håper jeg han klarer dette. Han forlenger jo livet sitt. Han begynner å bli skrøpelig. For ti år siden var han forholdsvis veltrent. Men det har bare gått én vei.

Rekdal: - Krevende jobb

- Hva tror du om nye, lettkledde bilder av ham på treningsleir i februar?

— Går han ned fem kilo i måneden så blir det ikke så galt. Men kommer han til Marbella med sixpack så blir jeg veldig overrasket, sier Grindheim og flirer.

- Jobben som trener i Tippeligaen er mer krevende enn folk tror, sier Kjetil Rekdal.

Rekdal mener gevinsten er stor ved å komme i bedre form. Spesielt i en krevende og stressende jobb.— Jo bedre form du er i, jo mer overskudd får du. Det å være trener i Tippeligaen er krevende, mer krevende enn folk tror. Det er ikke bare å stå to timer på treningsfeltet. Det er mye mer enn det, og det blir mer og mer for hvert år. Spesielt når du jobber i Vålerenga, og lever og ånder for det 24 timer i døgnet, og knapt har fri.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk