Her stopper bunnlaget Arsenals ubeseirede rekke

Innbytter Charlie Austin ble Southamptons helt da han senket Arsenal med sin 3-2-scoring fem minutter før slutt.

Charlie Austin senket Arsenal da Southampton tok en overraskende seier i Premier League.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Southampton 3–2 Arsenal

Med det tok Southampton tre meget viktige poeng og stanset samtidig Arsenals rekke på 22 kamper på rad uten tap i alle turneringer.

Danny Ings sendte hjemmelaget i ledelsen to ganger, men Arsenals Henrikh Mkhitaryan utlignet begge ganger. Mot slutten av kampen tok Arsenal over og skapte mange sjanser, men etter 85 minutter serverte Shane Long en nydelig ball inn til Austin, som headet inn seiersmålet.

Det var Southamptons første seier på 13 kamper i serien, og klubben går med det opp fra jumboplassen til trygg grunn på 17.-plass.

Les også

Gigantoppgjøret fansen frykter: – Vil være et mareritt for United

Arsenal best

Arsenal åpnet friskest og skapte kampens første sjanse ved Pierre-Emerick Aubameyang, men det var hjemmelaget som gikk opp i ledelsen etter et strålende innlegg fra Matt Targett på venstrekanten. Mellom forsvar og keeper dukket Ings opp og headet inn sin første for kvelden.

Etter snaue halvtimen svarte Arsenal da Nacho Monreal stormet fram mot dødlinjen. Spanjolen slo ut i feltet til Mkhitaryan, som stanget inn utligningen fra drøyt elleve meter.

To minutter før pause skulle Ings vise seg fram på nytt. Nathan Redmond lobbet inn et innlegg over Laurent Koscielny, og der var Ings nok en gang. Med enda et hodestøt sendte han ballen i en bue i det høyre hjørnet.

Etter hvilen jaget Arsenal utligning, og etter 52 minutter gjorde Oriel Romeu en kjempetabbe foran egen sekstenmeter. Han surret bort ballen til Alexandre Lacazette, som spilte til Mkhitaryan. Armenieren skjøt fra omtrent 20 meter, og via innsiden av foten til en Southampton-spiller trillet ballen i mål.

Les også

Matchvinnerens TV-utbrudd gikk viralt for en måned siden: – Vi lo av ham

Jan Bednarek og Southampton slo Alex Iwobis Arsenal i et underholdende oppgjør søndag.

Kreminnlegg

Kvarteret før slutt feiret hjemmelaget for nok en scoring, denne gangen etter corner. Det tok noen sekunder før de oppdaget at linjedommeren korrekt vinket av for offside.

Fem minutter før slutt skulle imidlertid avgjørelsen falle. Long fikk ballen på høyrekanten og slo en krempasning inn til Austin. Bernd Leno i Arsenal-buret satset alt på å få hendene på innlegget, men bommet, og på bakerste stolpe stanget Austin inn 3-2 til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Arsenals Koscielny var for øvrig tilbake fra skade og fikk sin første Premier League-kamp siden april.

Mohamed Elyounoussi var ikke med i Southampton-troppen ettersom han bare har gjennomført én trening siden skadeavbrekket.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City128222561926
3Liverpool1274135112425
4West Ham United127232314923
5Arsenal126241317-420
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 4. Nå kan alt skje i Stavanger!

 5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 6. Ekteparet vil at den nye butikken på Madla skal vekke gode barndomsminner