RBK fikk seg en på trynet

Holmar Örn Eyjolfsson var nær ved å heade RBK-fansen til himmels. I stedet gikk det ad undas.

SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.
SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

ROSENBORG — DNIPRO 0-1

LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg hadde ikke skapt noen verdens ting på 77 minutter, før Holmar Eyjolfsson var uhyre nær ved å bli dagens helt på Lerkendal.

Men headingen hans gikk i tverrliggeren i stedet for nettet, og like etter scoret Dnipro. Dermed ble det en mørk kveld for RBK-spillerne.

Se bildene fra situasjonen øverst i artikkelen!

Kjernen best

Rosenborg fikk det tungt fra start. Hjemmelaget ble passive, og tapte de fleste duellene i motvinden. Samtidig fikk Dnipro-spillerne trille ball og kose seg – ofte godt inne på RBKs halvdel.

De eneste som leverte til laud i åpningskvarteret var Kjernen.

Likevel var det lite fare på ferde foran André Hansen, som i løpet av den første halve omgangen kun måtte avverge et langskudd som gikk rett på ham.

Rosenborg på sin side fikk løftet laget noe utover i omgangen, og både Tobias Mikkelsen, Fredrik Midtsjø og Pål André Helland fikk sine halvsjanser – alle på skudd fra distanse. Uten at ukrainske fotballhjerter hoppet over et slag av den grunn.

Les også

Se alle reaksjonene etter RBK-Dnipro

Pustet lettet ut

I stedet var det hjemmelagets spillere og tilhengere som gispet etter 37 minutter. Rosenborg fikk frispark halvveis inne på Dnipros halvdel, men ble brutt og Jonas Svensson sto i fare for å havne i en løpeduell rundt midtstreken.

RBK-keeper André Hansen avverger et Dnipro-forsøk.

Han reddet seg delvis inn ved å spille ballen i en høy bue tilbake retning André Hansen, som skulle forsøke å dempe ballen. Den spratt imidlertid forbi ham og retning det tomme buret. Den tidligere Odd-keeperen rakk tilbake i tide og fikk feid ballen unna.

Headet i tverrligger

Ved pause kom Yann-Erik de Lanlay inn for Pål André Helland, men det var Dnipro som igjen startet omgangen best. De blåkledde satte Rosenborg-spillerne under ganske markant press, og var svært nær ved å skape noen virkelig store muligheter.

Rosenborg evnet ikke å produsere noen verdens ting. Det var ikke engang tilløp til farligheter – ikke før Rosenborg fikk frispark drøyt 25 meter fra Dnipro-buret med 13 minutter igjen på klokken.

Ole Selnæs løftet ballen inn i boksen. Anders Konradsen headet tilbake i feltet, og der var Holmar Eyjolfsson på pletten med pannebrasken og satte ballen kontant i tverrliggeren.

Nesestyver

Det kunne betydd starten på et en reell Rosenborg-offensiv, men bare minuttet etter fikk Kåre Ingebrigtsens menn seg en rett i fleisen.

SMÅ MARGINER: Jevhen Seleznjov avgjorde kampen for Dnipro sent i andre omgang. Like før hadde Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren for RBK.

Dnipro-ving Matheus kom seg til innlegg fra venstresiden. I feltet lurte Jevhen Seleznjov seg foran Johan Lædre Bjørdal, og styrte ballen i nettet fra kloss hold.Plutselig var ukrainerne i føringen – etter sin første klare målsjanse for kvelden.

Mot slutten måtte Rosenborg gamble, noe som ga bortelaget rom til å kontre. Det ble imidlertid med det ene målet, og dermed ser det vrient ut for Rosenborg som står med ett poeng etter to kamper i høstens gruppespill i Europaligaen.

Les også

 1. Magesyk Mike Jensen starter ikke mot Dnipro

 2. Disse svakhetene skal RBK utnytte mot Dnipro

Publisert:
 1. Europa League
 2. Rosenborg BK
 3. FK Dnipro Dnipropetrovsk

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Staten kan ikke betale for alt

 6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant