3736 dager siden sist AaFK slo MFK i serien

– Det var lenge, og det må vi prøve å gjøre noe med fredag, fastslår Jan Jönsson

AaFKs trener Jan Jönsson ivrig gestikulerende på AaFK-treningen i går. Han synes det høres ille ut at ti år er gått siden forrige gang AaFK slo Molde i en seriekamp, men har godt håp om at «spøkelset» kan begraves i morgen.
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

AaFK vant 3-2 på Aker stadion i Molde 22. juni 2003. Siden den gang har Molde vunnet ni seriekamper, fem har endt uavgjort, mens AaFK ikke har vunnet siden.

Om vi tar med skuddår og det som er, vil det på kampdagen i morgen være 3736 dager siden sist AaFK kunne juble for seier mot rivalen i nord. Joda, vi vet at AaFK slo Molde på straffekonkurranse i cupfinalen i 2009, men i serien har Molde vært urokkelig i naboduellene.

Faktisk er det ingen andre klubber AaFK har tatt så få poeng mot som nettopp Molde i løpet av tangotrøyenes ni sesonger på øverste nivå.

– Det høres ut som en vond statistikk, ja! Jeg vet ikke hvorfor det har vært slik, det må du nesten spørre mine forgjengere om, sier Jan Jönsson når vi presenterer skrekktallene for ham.

– En grunn kan selvsagt være at Molde har vært gode i disse kampene – bedre enn AaFK, smiler han.

På tide

– Men det er klart det er på tide å slå dem. Vi klarte det ikke i vår, selv om vi hang godt med – en stund. Men jeg er optimist, og håper vi kan gå ut og ta tak i spillet i morgen.

Forberedelsene til kampen kunne ha vært bedre. Jo Nymo Matland og Leke James har karantene. Michael Barrantes kommer til Ålesund sent i kveld, direkte fra Costa Ricas to dobbeltkamper i VM-kvalifisering mot USA og Jamaica. Costa Rica sikret seg definitivt VM-billett etter fire poeng på disse to kampene, men Barrantes satt på benken i 90 minutter i begge kampene. Likevel vil han trolig være preget av døgnvillhet når han entrer kunstgresset i morgen kveld.

Starter trolig

– Normalt sett ville jeg nok ha valgt å la Barrantes starte på benken, men nå har vi så mange usikkerhetsmomenter i stallen at jeg trolig velger å la ham starte kampen. Så får vi se hvor lenge han orker, forteller AaFK-treneren.

Som også holder døren på gløtt for et comeback for Daniel Arnefjord.

– Han har vist stor framgang de siste ukene, har fått matchet seg godt på toerlaget vårt, og er definitivt klar for dette nivået. Om han starter i midtforsvaret mot Molde får vi se, men det er mulig, sier Jönsson og blunker lurt.

I går manglet både Fredrik Ulvestad og Akeem Latifu på treningsfeltet. Men begge skal trene i dag, og spiller fredag.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Molde FK

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

 2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

 3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

 4. Her ligger enorme verdier. Men kan de hentes ut?

 5. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

 6. Sauda nest varmest i landet