Marcus Pedersen: - Jeg ble spyttet på i Bergen

Spissen sier det var enkelt valg å forlate Brann da Strømsgodset kom på banen.

Marcus Pedersen har banket inn mål på bestilling etter overgangen til Strømsgodset i sommer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Marcus Pedersen fikk en kjempeopptur etter overgangen til Strømsgodset i fjor sommer etter marerittet i Brann. Spissen sier han fikk nok av Bergen da han ble spyttet på i butikken.

I et intervju med Hamar Arbeiderblad sier Pedersen at han ikke fant seg til rette i Brann, og at det til slutt ble en enkel avgjørelse da Strømsgodset ville ha ham tilbake, fem år etter at han forlot klubben til fordel for nederlandsk fotball.

Les også

Han er «Branns våte mediedrøm»

— Brann er helt sikkert en kjempefin klubb å spille for når de har medgang. Da jeg bodde i Bergen, hadde vi ikke det. Folk på gata hater deg hvis laget sliter, sier han til avisen.

Spesielt én hendelse fikk begeret til å renne over for kraftspissen.

— Jeg ble spyttet da jeg var på butikken og handlet. Jeg måtte virkelig holde meg i skinnet for ikke å klikke helt. Rullegardinen var på vei ned, men jeg klarte heldigvis å holde meg, sier han.

Les også

Hvis Marcus Pedersen måtte leve som Martin Ødegaard, ville han blitt drittlei av fotball

— Vært utålmodig

Pedersen scoret bare seks mål på 19 kamper for Brann, men da han fikk på seg Godsets blå drakt igjen løsnet det skikkelig. 25-åringen scoret elleve mål på ti seriekamper og ble lagets toppscorer sammen med Iver Fossum.

Laget tok til slutt sølv, og i tillegg ble Pedersen tatt ut på landslaget igjen. Målene har selvfølgelig skapt spekulasjoner om et nytt opphold i utlandet.

Pedersen har spilt for nederlandske Vitesse og engelske Barnsley, men uten suksess.

— Jeg har nok vært litt for utålmodig med hvilke klubber jeg har gått til. Klubbene har ofte slitt i bunnen av tabellen, og det er ikke lett å spille ensom spiss på lag som sliter. Nå vil jeg vurdere nøyere, være mer tålmodig og heller avvente. Men jeg trives veldig bra i Drammen, så det er ikke noe jeg stresser med.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk