På plass i Tromsø: Slik vil TIL bruke Ingebrigtsen på banen

Mikael Norø Ingebrigtsen (22) blir TIL-spiller de neste årene. Nå jobbes det for å få han spilleklar allerede mot Sandefjord fredag.

TIL-GUTT: Mikael Norø Ingebrigtsen er her på Alfheim i forbindelse med et intervju tidligere i år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

OPPDATERT: TIL bekrefter nå overgangen.

– Det er utrolig deilig å være her og spille for TIL igjen. Det gleder jeg meg til, sier Ingebrigtsen.

I IFK Göteborg ble det lite spilletid. Han nølte ikke da TIL ville ha ham tilbake.

– Motgangen har gjort meg sterkere mentalt. Jeg var alene der nede og jeg måtte jobbe med meg selv, sier Ingebrigtsen.

Sportssjef Svein-Morten Johansen er selvsagt fornøyd med å få 22-åringen tilbake.

– Den beste måten å drive spillerlogistikk på, er å gå for det man kjenner godt. Mikaels retur er et resultat av at vi har noen gode venner som tror på TIL. Et felles spleiselag står for finansieringen og har gjort det mulig å hente Mikael hjem. Vi hadde aldri klart å få dette til uten dem, sier han.

– Jeg tror Mikael har vokst på den erfaringen han har fått i IFK. Vi forventer at det er en voksen 22-åring som kommer hjem, og at han kommer til å bli en viktig bidragsyter for laget fremover.

Koster 1 mill.

IFK Göteborg kommenterer også overgangen på sin hjemmeside.

– Vi kjente alle sammen at dette var den beste løsningen, ikke minst for Mikael som er i en alder der han trenger mer spilletid enn vi kunne tilby. Da hans tidligere klubb dessuten var villig til å kjøpe Ingebrigtsen tilbake for en sum vi var veldig fornøyd med, så ble det slik, sier sportssjef Mats Gren.

Etter det iTromsø kjenner til er prislappen på Ingebrigtsen cirka 1 million kroner - og IFK har også sikret seg prosenter ved et eventuelt videresalg.

Som iTromsø skrev allerede søndag er det et spleiselag med «gode TIL-venner» som gjør overgangen fra IFK Göteborg mulig. Det blir den tredje overgangen de hjelper klubben med denne sommeren. Fra tidligere er det klart at de hjalp å få Onni Valakari til byen, og iTromsø vet også at de vil betale millionbeløpet det koster å få Robert Taylor til klubben på en langtidskontrakt.

Les også

Derfor dropper TIL utlån av stortalent

Fikk ikke spilletid i IFK

Ingebrigtsen, oppvokst noen få steinkast fra Alfheim, ble så sent som i februar solgt til Allsvenskan-klubben for 1,6 millioner kroner. Problemet for 22-åringen har vært spilletid. Ingebrigtsen har åpenbart ikke hatt tillit hos trener Poya Asbaghi.

– Å sitte på tribunen gir ikke utvikling, sa Ingebrigtsen til iTromsø i juni.

Dermed så TIL muligheten til å hente Tromsø-gutten tilbake igjen. Prisplappen skal være noe lavere enn det IFK betalte i vinter.

Da Simo Valakari kom til iTromsø i fjor, satt også Ingebrigtsen noe på benken, samt at han ble brukt en uvant rolle som vingback i 3-4-3. Men Valakari var i forrige uke tydelig på at han har behov for en type som Ingebrigtsen.

Les også

Sportssjefen om signeringen av Valakaris sønn: – Vi har tenkt mye gjennom det

Kan være med i troppen fredag

iTromsø er kjent med at Ingebrigtsen vurderes enten sammen med Runar Espejord på topp eller i en indreløperrolle foran Morten Gamst Pedersen på midtbanen. Allerede fredag spiller TIL mot Sandefjord i Eliteserien, og hvis alt av papirarbeid går i orden er Ingebrigtsen med i troppen.

Blant annet er TIL i rød sone hos fotballforbundet, noe som gjør at TIL ikke kan hente spillere uten godkjennelse. Derfor tok papirarbeidet litt ekstra tid.

– Det som er greia med Mikael er at jeg ville beholde ham her, og jeg synes han er en god spiller. Han ville gitt oss noe ekstra, sa Valakari til iTromsø i forrige uke.

Nå får finnen og Ingebrigtsen sjansen til å gjenoppta samarbeidet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk