Nå er Oilers’ motstander i semifinalen klar

Stavanger Oilers møter Storhamar.

Her jubler matchvinner Greg Mauldin og Luc Snuggerud etter at Oilers avgjorde den tredje kvartfinalekampen mot Sparta.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Seriemester Vålerenga valgte, ikke uventet, Frisk Asker som motstander i NM-semifinalen. Asker-laget avanserte tirsdag kveld fra kvartfinalen etter at de vant den syvende kampen mot Lillehammer.

Dermed skal Oilers opp mot Storhamar i semifinaleserien - som spilles best av syv oppgjør. I og med at Stavanger-laget havnet på plassen bak serietoer Storhamar i grunnspillet, får laget fra Hedmark hjemmebanefordel.

Første kamp spilles i CC Amfi allerede førstkommende fredag kl. 19.

Oilers og Storhamar møttes seks ganger i seriespillet. Begge lag vant tre oppgjør hver.

Knalltøff motstand

Storhamar vant sin kvartfinaleserie enkelt 4–0 i kamper over Stjernen. Etter en sliteseier 2–1 langt på overtid i første kamp, vant Hamar-laget de tre påfølgende oppgjørene med de imponerende sifrene 11–1, 6–2 og 6–0.

Storhamar har dermed fått fire hviledager mer enn Oilers, som måtte spille seks kamper for å avgjøre mot Sparta.

Stavanger-laget tapte de to første kampene, men kom med en kruttsterk snuoperasjon. Med fire strake seire tok laget seg ett skritt nærmere sesongens store mål: «Byttå».

Fordel Oilers?

At Oilers har hatt færre hviledager enn motstanderen, samt flere spillere med mye belastning i de fysisk tøffe kvartfinalekampene, mener assistenttrener Juha Kaunismäki taler for Oilers.

– Det er fordel oss at vi har kortere tid til semifinalen. De andre har hatt lenger venting og har heller ikke fått spilt den type tøffe kamper som venter dem nå. Ja, serien mot Sparta kostet en del for oss, men det ga oss også verdifull erfaring og godfølelse før semifinalen, sa Kaunismäki til Aftenbladet tidlig tirsdag - før semifinalemotstanderen var kjent.

Oilers-assistenten mener også at hjemmebanefordelen ikke er så viktig som mange kanskje tror.

– Vi har slått både Vålerenga og Storhamar borte, og spilt mange av de beste kampene våre på borteis, sa finnen tirsdag formiddag.

PS: Oilers-profilene Markus Søberg, Kristian Forsberg og Jacob Lagacé er alle ute med skade. Det er fortsatt uvisst om noen av dem rekker første semifinale.

Publisert: