Liverpool ga fra seg tremålsledelse etter ellevill Sevilla-opphenting

3–0-ledelse til pause var ikke nok for Liverpool. – Vi sluttet å spille fotball, sukker manager Jürgen Klopp.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

SEVILLA - LIVERPOOL 3–3

Kampen om seieren i mesterligagruppe E lever videre. Den så Liverpool ut til å ha full kontroll på til pause, men 3–0-ledelsen de gikk i garderoben med var ikke nok.

For i annen omgang slo hjemmelaget Sevilla fryktelig hardt tilbake. To kjappe mål tente håpet, og på overtid tok det fyr. Guido Pizarro scoret etter en corner og sendte hjemmesupporterne til himmels.

Den forrykende fotballkampen endte 3–3. Dermed er det status quo i toppen av gruppe E før den siste runden.

Les også

Ustoppelige Manchester City fosser videre - sent mål sikret ny seier

Les også

Ghayas Zahid og APOEL fikk bank da Cristiano Ronaldo satte ny scoringsrekord

– Føles som et tap

– Vi sluttet å spille fotball i annen omgang. Det var problemet. Vi lagde straffespark, frispark… I denne atmosfæren kan det skje, men det føles ikke bra. Det føles som et tap, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Viasat 4 etter kampen.

Han fortsatte:

– I utgangspunktet ville vi vært fornøyd med et uavgjortresultat her, men ikke nå.

Med seier ville Liverpool ha sikret seg avansement til åttedelsfinalen, men må nå leve i spenning en runde til. Uavgjortresultatet sørger dog for at de fortsatt topper gruppen med sine ni poeng.

Sevilla har åtte, mens Spartak Moskva lurer bak dem med sine seks. Liverpool møter russerne i den avgjørende runden.

– Med dette resultatet er fortsatt alt i våre hender, men med en sånn første omgang burde vi ha vunnet, sier Klopp, tydelig skuffet.

Les også

Spurs med råsterk snuoperasjon - sikret gruppeseieren

Full klaff

Sjelden har alt klaffet så mye for Liverpool som det gjorde i den første omgangen. Allerede etter to minutter kunne Roberto Firmino slippe jubelen løs - etter en scoring som kom på atypisk Liverpool-vis.

TOMÅLSSCORER: Roberto Firmino feirer ett av sine to mål mot Sevilla. Lagkamerat Philippe Coutinho ble med på dansen.

De rødkledde fra Merseyside er ikke akkurat kjent for å være et godt dødballag, men da Philippe Coutinho slo inn en corner fra venstre så det slik ut. Georginio Wijnaldum vant den første duellen og stusset ballen mot bakerste stolpe, hvor Sevilla-forsvaret hadde sluppet Firmino av syne.

Brasilianeren fikk god tid til å sikte, la ballen forbi keeper Sergio Rico og ga Liverpool-ledelsen.

Les også

Brann-flopp kan bli den første i Premier League-historien som blir straffet for filming

Ny dødball-scoring

Etter scoringen tok Sevilla over initiativet i kampen og presset på for en rask utlikning. Den skulle de få tre store muligheter til å få, men de kom aldri nærmere enn Nolitos stolpeskudd.

Men med laget høyt oppe i banen, skulle de bli hardt straffet av Liverpools raske angripere. Etter 21 minutter ble Firmino spilt fri i det store bakrommet, han parkerte hjemmelagets forsvarere og fikk avslutte alene med keeper. Rico fikk slått ballen til corner.

Fra samme side skrudde Coutinho hjørnesparket hardt inn i feltet. Igjen vant Liverpool den første duellen, og igjen hadde en rødkledd spille frigjort seg på bakerste stolpe. Denne gangen var det Sadio Mané, som stupheadet inn kampens andre scoring.

«Dødballaget» Liverpool ledet 2–0.

Les også

Nå er denne Liverpool-spilleren toppscorer i Premier League

Store kontringsrom

Men det skulle komme mer fra gjestenes beryktede angrepsrekke, som fikk stor boltreplass bak spanjolenes forsvar.

Etter 30 minutter ble Mané spilt gjennom på midtbanen. Han tok ballen med seg forbi Sevillas høytliggende backrekke og spurtet mot mål. Tyske Johannes Geis klarte ikke å følge senegaleseren, som bare hadde keeper Rico igjen å overliste.

2–0: Sadio Mané jubler for Liverpools andre scoring i kampen.

Det klarte han ikke, men den spanske målvakten klarte ikke å få ballen ut av spill. I stedet plukket Firmino opp returen, la ballen til rette og trillet inn 3–0.

Resultatet sto seg til hvilen. Kampen så ut til å være punktert.

Les også

Sjakk-Hammer briljerer i Fantasy Premier League - trekker frem én spiller du må ha på laget

Sevilla slo tilbake

Men det var den ikke. For bare seks minutter ut i den andre omgangen skulle Liverpool få smake sin egen «dødball-medisin». Sevilla fikk et frispark til høyre for sekstenmeteren, Banega slo det hardt inn mot første stolpe, hvor Wissam Ben Yedder raget høyest.

Franskmannen knuste Alberto Moreno i duellen og stanget inn en etterlengtet redusering.

1–3. Håpet var tent.

Ni minutter senere skulle det ta fyr da tidligere Sevilla-spiller Alberto Moreno ga sin gamle arbeidsgiver en gavepakke. Helt upresset klarte ikke backen å få kontroll på ballen, og rotet den inn i sekstenmeteren.

Der ble den snappet opp av Ben Yedder, som deretter gikk i bakken. I et desperat forsøk på å rette opp egen feil, slang Moreno ut en fot og felte spissen. Straffespark.

STRAFFESCORING: Wassim Ben Yedder scoret Sevillas andre mål fra krittmerket.

Etter først å ha satt ballen sikkert til venstre for keeper Loris Karius, ble Ben Yedder bedt om å ta straffen på nytt. For mange spillere hadde vært inne i feltet da den første ble tatt.

Franskmannen var imidlertid like sikker på den andre. Han byttet hjørne og reduserte til 2–3.

Overtidsscoring

Minuttene som fulgte var av den elleville sorten. Sevilla flyttet opp det de hadde i jakten på en utlikning, men det var Liverpool som skapte de største sjansene.

Dem klarte verken Mané eller Mohammed Salah å sette i mål. Det skulle straffe seg.

For på overtid ble opphentingen komplett. Guido Pizarro satte ballen i nettet etter en corner, Sevilla hadde slått tilbake.

Det endte 3–3 i et fyrverkeri av en fotballkamp.

Kampen om gruppeseieren lever videre.

Publisert: