I kveld er det mer enn kampen om byen som står på spill: – Det blir som en cupfinale

Både City og United kjemper om den viktige fjerdeplassen.

Marcus Rashford og Kevin de Bruyne blir viktige brikker for lagene i kveldens oppgjør.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I kveld er det kampen mellom de røde og de blå i Manchester. Hvem er best i byen, Pep Guardiolas menn, eller José Mourinhos disipler?

KAMPEN KAN DU FØLGE HER FRA 21.

For øyeblikket ligger de to lagene på fjerde- og femteplass. Bare ett poeng skiller byrivalene, men forskjellen på de to plassene betyr mye. Fjerdeplassen i Premier League betyr Champions League-kvalik, og muligheten til å spille mot de aller beste.

– I penger er det jo mye som står på spill i kveld, derfor er tre poeng i kveld uhyre viktig. Selv om det er viktig å finne mot Manchester United, er det viktigste i kveld at vi får med oss alle poengene, sier Ole Fuglestad, pressekontakt for den norske supportergruppen til Manchester City.

Les også

Her jubler Martial for scoringen som koster Manchester United nærmere hundre millioner kroner

– Morsomt å slå United

Men han innrømmer likevel at det ikke bare er tre poeng det spilles om i kveld. Byen er delt i to fotballmessig, og det smaker alltid litt ekstra å slå naboen.

– Når vi ikke vinner Premier League, Champions League og FA-cupen, er det greit at vi har klart å slå United den sesongen. Men det var viktigere med tre poeng før vi fikk sportslig suksess. Da var det nesten ikke farlig hva vi gjorde resten av sesongen. Men klart det er morsomt å slå United i dag også, sier Fuglestad.

Les også

Manchester United må til Spania i semifinalen

Han har vært på tre utgaver av byderbyet, men mener at atmosfæren har endret seg siden det første besøket.

– Det er klart det er spesielt å være på et byderby også i dag, men atmosfæren har endret seg veldig mye fra det første derbyet jeg var på. I dag er det veldig mange turister som drar for å se kampene, og klart det påvirker stemningen på stadion. Men det er en egen stemning i byen, og det er det eneste folk i byen snakker om, sier han.

Mange skader på begge lag

For City er David Silva tvilsom med en kneskade, det samme er John Stones. Spissen Sergio Agüero er trolig med, selv om han fikk en smell i kampen mot Arsenal. Stortalentet Gabriel Jesus er klar for spill igjen etter et skadeavbrekk.

– Jeg tror at et av lagene vinner 3–1, men jeg håper at City vinner 9–0. Men jeg ser at det kanskje er litt urealistisk, sier Fuglestad.

Les også

Manchester City klatret over Liverpool etter super sluttspurt

Manchester United må klare seg uten superstjernen Zlatan Ibrahimovic, som røk korsbåndet i Europa League-oppgjøret mot Anderlecht. Verdens dyreste fotballspiller Paul Pogba er også ute med skade, og det samme er Marcos Rojo og Juan Mata.

– Jeg får litt déjà vu fra kampen mot Chelsea. Da var vi spente og skeptiske på forhånd, og ble enda mer skeptiske da laguttaket kom. Men da svarte de på det negative på en måte ingen hadde trodd, sier daglig leder i supporterklubben til Manchester United i Norge, Bernt Hjørnevik.

Les også

Målfesten på hjemmebane hjalp ikke City og Guardiola: Monaco ble for sterke i Champions League

– Det blir som en cupfinale

Også han mener det viktigste akkurat nå er kampen om fjerdeplassen.

– Det er så få kamper igjen at det blir som en cupfinale om å sikre seg fjerdeplassen. Vi må i alle fall unngå å tape. Vinner vi i dag blir det en vanvittig boost, spesielt siden vi er relativt skadeutsatt for tiden, sier Hjørnevik.

Han mener Liverpool er en større rival enn Manchester City, og hadde ikke hatt problemer med å se kampen sammen med en City-supporter.

– Dette oppgjøret betyr mye, spesielt siden det spillemessige forholdet mellom lagene er blitt jevnere. Det betyr alltid noe ekstra å møte City, og vi ønsker revansje for tapet på hjemmebane tidligere i sesongen, sier Hjørnevik.

Det er tredje gang de to lagene møtes denne sesongen. City vant oppgjøret på Old Trafford tidligere i sesongen, før United vant 4. runde i Ligacupen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk