Klæbo raskere enn den russiske rivalen i Drammen

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var begge kjappest i de to kvalifiseringene til verdenscupsprinten i Drammen.

Johannes Høsflot Klæbo hadde flere sekunder ned til nærmeste konkurrent i sprintprologen i Drammen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Johannes Høsflot Klæbo vant herrenes sprintprolog i Drammen foran Aleksandr Bolsjunov.

Trønderen var over tre sekunder raskere enn den russiske konkurrenten. De to kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen. Tirsdagens sprint er dermed svært viktig.

Sondre Turvoll Fossli (nummer tre), Eirik Brandsdal (nummer fire) og Pål Trøan Aune (nummer seks) leverte også solide tider.

Sivert Wiig, Kasper Stadaas, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Joachim Aurland, Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre blir også å se i kvartfinalene.

Både Emil Iversen og Finn Hågen Krogh røk noe overraskende ut i prologen. Sistnevnte ble skjøvet ned til den bitre 31.-plassen og så avansementet ryke med 19/100 sekund.

Iversen la seg inn på 33.-plass. Trønderen var 34 hundredeler fra å gå videre.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det går så sakte. Jeg stresser og kaver og er altfor svak. Det er egentlig pinlig, men jeg slipper å gå på TV, så ikke så mange får sett det, heldigvis, sa Iversen til NRK.

Amund Hoel på 51.-plass ble sist av de norske på sprinten.

Maiken Caspersen Falla var best i sprintkvalifiseringen i Drammen.

I kvinneklassen slo Falla svenske Ida Ingemarsdotter med 1,22 sekunder. Ane Appelkvist Stenseth la seg inn som Norges nest raskeste løper i prologen. Hun var 1,59 bak lagvenninnen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var femte raskest, mens verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 13. Videre gikk også Anna Svendsen, Kristine Stavås Skistad og Tiril Udnes Weng.

Skistad var dårlig og stappfull av feber dagen før rennet. Etter prologen bekreftet sprintkometen at hun ikke går kvartfinalen.

– Jeg fikk ikke lov til å gå mer av legene og trenerne. Jeg var veldig dårlig i går, men følte meg mye bedre i dag og det var derfor jeg stilte opp, sa Skistad.

Lotta Udnes Weng hadde ingen god dag. Hun havnet helt nede på 47.-plass, og dermed fikk hun ikke en opptur etter at hennes VM startet og sluttet med prologen.

Hedda Østberg Amundsen på 32.-plass var nærmest av Norges åtte løpere som ikke gikk videre. Tidlig slutt ble det også på Anne Kjersti Kalvå (nummer 38), Julie Myhre (39), Amalie Håkonsen Ous (41), Silje Øyre Slind (43), Mathilde Myhrvold (44) og Magni Smedås (54).

(©NTB)

Publisert: