Seier da Thoresen forlenget

Oilers stanget lenge mot Stjernen, men vant til slutt komfortabelt i kampen hvor Petter Thoresen forlenget sin Oilers-kontrakt.

FORTSETTER: Petter Thoresen fortsetter sitt gode arbeid bak Oilers-benken. Foto: Digitalsport

 • Mats Slaastad Birkelund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

STAVANGER OILERS – STJERNEN 5-1 (0-0, 3-1, 2-0):

DNB Arena (Aftenbladet): Oppgjøret mot Stjernen ble overskygget av en gledelig hendelse for Oilers allerede før kampstart.

Det ble rullet ut en rød løper på isen, satt ut ett bord og to stoler som ble lyst opp av en av hallens spotlights. Tore Christiansen kom ut med mikrofonen i hånden på den røde løperen og ba Pål Higson og Petter Thoresen komme ut på isen. De satte seg ned, og skrev begge under på avtalen som binder Thoresen til Stavanger de tre neste sesongene.

– Jeg signerer fordi de årene jeg har hatt her har vært så bra. Klubb, fans, spillere er givende å jobbe med. Dette er morsommere enn noen gang, sier Thoresen.

– Jeg sa det da vi signerte ham: Jeg håpet at han skulle bli vårt svar på Sir Alex Ferguson. At han skulle sitte lenge i sjefsstolen. Vi hadde på det tidspunktet for mange trenerskifter. Nå har han vært her i fem år, og er klar for tre nye. Dette er en fantastisk dag for Stavanger Oilers, sier Tore Christiansen.

Sterkt ønsket

Thoresens kontrakt gikk ut etter inneværende sesong. Oilers ønsket å avklare fremtiden rundt juletider, men da ba Thoresen om mer tid med tanke på hans private situasjon. Denne uken bestemte han seg.

– Det var aldri noe problem for oss at han trengte betenkningstid, og det sier også noe om hvor sterkt vi ønsket å ha ham med videre. Selve forhandlingene gjorde vi ferdig i løpet av fredag, sier Christiansen.

– Det var deilig at jeg fikk ekstra tid av Oilers. Da fikk jeg snakket med folk. De aller fleste ønsket at jeg skulle være her. Og det er jeg veldig glad for. Det var her jeg aller helst ville være, sier Thoresen

Les også

Thoresen forlenget med Oilers

Før kampen mot Stjernen informerte Thoresen spillerne om at han blir deres sjef også de neste tre årene.

Oilers slet lenge med å få hull på byllen i bamsebonanza-oppgjøret mot Stjernen. Ved vertenes første scoring skulle alle kaste bamser på isen, som skal bli gitt videre til ulike institusjoner hvor barn får glede av dem. Men det tok tid før fansen fikk kastet sine medbragte bamser på isen.

Oilers stanget og stanget mot Henrik Haukeland i Stjernen-målet i første periode. Ikke før det var spilt fire minutter av andre periode scoret Oilers mot laget som ligger nest sist på tabellen.

Nervøst

Mathias Trettenes sendte Oilers opp i føringen – og bamsene ut på isen – med et godt skudd. Dan Kissel økte til 2-0 etter en glimrende pasning fra playmaker Jean-Michel Daoust.

Stjernen reduserte etter en styring av Göran Hermansson. Det skapte en nervøs stemning på tribunen, men hjemmelagets ledelse var aldri truet. Daoust økte til 3-1, og denne gang var det Kissel som serverte Oilers’ nummer 83. Kurt Davis økte til 4-1 med sitt 18. mål for sesongen. Han har nå 50 poeng – bare to bak rekorden for en back. Den har Tim Kunes.

Dagens kaptein, Martin Strandfeldt i Snorre Hallems fravær, fastsatte resultatet til 5-1.

Les også

 1. Oilers-sjefen: - Står ikke og faller på Thoresen

 2. Thoresen vurderer å gi seg i Oilers

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers
 3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

 1. 37 nye smittede på Nord-Jæren siste døgn

 2. – Andre stjerner legger gjerne ut bilder av seg selv i privatfly eller flotte biler

 3. Trafikkulykke ved Sola sjø - én person kjørt til legevakt

 4. Hver dag får løpetreneren spørsmålet «Er det farlig å trene for mye på asfalt». Dette svarer ekspertene.

 5. Gjert Ingebrigtsen om smittefaren: – Du må tørre å gå i krigen

 6. Designet på Rogalands første elferje vekker oppsikt