Her jubler Rooney for scoringen som gjør ham historisk

Tangerte Bobby Charltons rekord for de røde djevlene.

Wayne Rooney tangerte Bobby Charltons scoringsrekord.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United – Reading 4–0

Manchester United er formlaget på balløya for tiden, og har ikke tapt på 13 kamper. I dag tok de imot Reading på Old Trafford i FA-cupen.

Det ble en komfortabel seier for de røde djevlene. Men etter bare syv minutter fikk vi kampens første – og kanskje største – høydepunkt. Wayne Rooney scoret sitt 249. mål for klubben – og ble med det historisk.

Les også

Mourinho fikk spørsmål om Rooney: – Jeg visste at det ville komme

Et United-ikon

Da han styrte ballen i mål etter et innlegg, tangerte han Bobby Charltons scoringsrekord i klubben, på nettopp 249 mål. Det på 221 kamper færre enn Charlton.

Wayne Rooney er i ferd med å bli en helt fremfor noen i Manchester United. 31-åringen, som kom til klubben i 2004, har vært en av deres aller viktigste spillere i hver eneste sesong siden. I dag bærer han kapteinsbindet i jakten på å forsvare FA-cuptittelen fra i fjor.

Wayne Rooney har vunnet Premier League fem ganger med United. Han har også vunnet Champions League, ligacupen, FA-cupen, samt blitt kåret til ligaens beste spiller i 2010.

Les også

Rooney med ny kritikk av engelsk presse: - Det er skammelig

Herjer

Etter et kvarters spill økte Anthony Martial til 2–0 for United, som innledningsvis bare lot Reading i perioder få låne ballen.

United hadde mange store sjanser i løpet av kampen, og kunne ledet med mye mer. Men først et kvarter før slutt fikk de på ny lønn for strevet: Marcus Rashford sendte United tre foran alene med keeper.

Det ble to på rappen for unge Rashford, som kort tid etterpå la på til 4–0, etter at han rundet keeper og satte ballen i mål.

Publisert: