Truer med å droppe United-stjerner fra VM

Roy Hodgson er klar på at Manchester Uniteds elendige sesong kan få store konsekvenser for flere av klubbens engelske spillere.

Wayne Rooney virker sikker i Roy Hodgsons VM-tropp. Det er ikke like sikkert at Danny Welbeck (t.h.) og Ashley Young (ryggen til) blir med til Brasil.
  • Steinar Danielsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Manchester United er et av få lag som har mange engelskmenn på laget, men spillerne må akseptere at deres landslagskarrierer henger sammen med klubbkarrieren, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson ifølge Skysports.

Den tidligere Viking-treneren skal snart plukkke ut sin 23 manns store VM-tropp. 66-åringen truer med å utelate flere United-stjerner, rett og slett fordi de regjerende Premier League-mesterne har underprestert stort.

Lørdag gikk Manchester United på sitt 12. (!) tap for sesongen da nedrykkstruede Sunderland vant 1-0 på Old Trafford. 7.-plassen på tabellen sier alt om den svake sesongen som er levert. Samtidig sier den mye om formen til stammen i laget - de engelske spillerne.

Rooney er unntaket

Englands landslagssjef Roy Hodgson er ikke redd for å ta store avgjørelser når han nå skal plukke ut 23 spillere som skal representere England i VM i Brasil.

Wayne Rooney har riktignok vært i godt slag denne sesongen og er sikker i Roy Hodgsons VM-tropp. Det samme kan ikke sies om spillere som Danny Welbeck, Tom Cleverley, Michael Carrick, Ashley Young, Chris Smalling og Phil Jones. — Det går ikke bra med klubben deres, og det går ikke så bra for dem. Det truer spillernes plass på landslaget, sier Hodgson til Skysports.

— Jeg er sikker på at United-spillerne forstår at de ikke har en guddommelig rett til å komme med selv om de har vært med før, sier landslagssjefen til AP.

- Verste delen av jobben

For der United-spillerne har skuffet denne sesongen, har andre spillere vist at de kan ha noe å gjøre i Brasil. Adam Lallana og Luke Shaw har begge spilt glimrende for Southampton. Det samme har Ross Barkley for Everton og Raheem Sterling for Liverpool.

- Hvis ikke United-spillerne presterer, men spillere i andre klubber gjør det, blir plassen deres truet, sier Hogdson til AP.

— Det er opp til meg å plukke det beste laget, sier landslagssjefen videre.

Han gruer seg til å gi spillere beskjed om at de ikke er funnet en plass i VM-troppen.

- Det er den verste delen av jobben. Det er en stor ulempe at jeg kun kan ta med 23 spillere, sier Hodgson til Skysports.

14. juni venter Italia i den første gruppespillskampen. Deretter venter Uruguay og Costa Rica.

SPORTSDØGNET:

Publisert:
  1. Fotball-VM
  2. Englands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

  2. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

  3. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

  4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

  5. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

  6. Lokal trio tatt ut på landslaget