Byåsen-vingen har storspilt: Nå kan hun juble for VM-billett

– Veldig fortjent, sier Byåsen-trener Roger Kvannli.

Marit Røsberg Jacobsen er klar for VM i Tyskland i desember.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Marit Røsberg Jacobsen blir eneste Byåsen-spiller i Norges VM-tropp i desember. Silje Waade ble ikke vurdert som en av de 16 beste denne gangen.

– Dette er uten tvil veldig fortjent for Marit. Hun har jobbet hardt og prestert godt over tid. Hun har lengtet veldig etter mesterskapsdebuten, sier Kvannli.

Offensiv rolle

Silje Solberg er vraket i den norske VM-troppen i håndball. Det blir Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde som får keeperjobben i Tyskland.

Og som høyrekant får Byåsens Marit Røsberg Jacobsen sin debut. Hun har storspilt i Byåsen-drakten denne sesongen, og på pressekonferansen da troppen ble presentert, sa Thorir Hergeirrson at den raske kantspilleren også er tiltenkt en offensiv rolle i et 5–1-forsvar. Kvannli mener det passer Røsberg Jacobsen godt.

– Hun er flink til å lese spillet. Det gjør henne utforutsigbar i en slik rolle, sier Kvannli.

Les også

Byåsen-vingen om VM-sjansene: - Det er ikke så mye mer jeg kunne gjort

Les også

Solberg blir TV-seer etter brutalt VM-uttak

Grimsbø frisk

Landslagssjef Thorir Hergeirsson falt ned på de to mest rutinerte målvaktene. Grimsbø (32) var ute av spill i flere måneder etter en kneoperasjon i mai. Hun kom i gang igjen for Györ i september.

Grimsbø har vært Norges førstevalg siden hun storspilte i London-OL i 2012.

37 år gamle Lunde er inne i en ny vår i hjembyen Kristiansand for Vipers etter mange år som utenlandsproff. Der spiller hun også fast mesterligahåndball i likhet med Grimsbø.

Solberg var med i EM i fjor, men var vraket i OL noen måneder tidligere. Hennes klubb Issy Paris er ikke kvalifisert for Champions League denne sesongen.

Storfavoritt

Norge reiser til VM som storfavoritt. Hergeirsson kan sikre seg sin sjuende gullmedalje på ti forsøk i Tyskland. Han overtok etter Marit Breivik i 2009.

Norge spiller sine kamper i Bietigheim-Bissingen, rett vest for Stuttgart. Der venter Sverige, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Polen og Argentina i puljespillet i løpet av bare sju dager.

De fire beste fra hver gruppe går til åttedelsfinaler. For Norges del spilles den og en eventuell kvartfinale i Leipzig.

VM arrangeres i perioden 1. – 17. desember med semifinaler og medaljekamper i Hamburg.

Publisert: