IOC innrømmer Rio-rot: - OL-landsbyen er ikke ferdig nok til å ta imot utøvere

Strømbrudd, gass— og strømlekkasjer er blant problemene som har fått folk til å reagere.

Dette er deltagerlandsbyen i Rio de Janeiro. Den har møtt heftig kritikk kort tid før lekene starter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mandag kveld skriver britiske The Guardian i en omfattende reportasje om problemene i deltagerlandsbyen at så mange som 19 av 31 rom i Rio har til gode å passere sikkerhetstesten, bare to uker før lekene starter i Brasil.

Arrangørene selv hevder problemene kun gjelder fem prosent av rommene, men talsman Mario Andrada innrømmer samtidig at testingen av rommene burde vært unnagjort for lenge siden.

Ifølge avisen er vann— og gasslekasjer og strømbrudd blant problemene som møter utøverne i de halvferdige lokalene.

Les også

Hevder Klopp sendte Liverpool-stjerne hjem fra USA etter provoserende oppførsel

Les også

Idrettslegende donerer 17 millioner til USA-politiet: - Jeg er sterkt preget

Også svenskene klager

Gerhard Heiberg i IOC forteller at ting er uferdige i OL-byen kort tid før lekene. Han omtaler den generelle situasjonen før mesterskapet som en av de mer krevende IOC har stått overfor.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg.

–Mandag gikk den australske leieren knallhardt ut mot det de mente var «ubeboelige forhold», og deres utøvere har valgt å flytte inn på hotell.

— Det renner vann ned fra veggene, og det er en sterk lukt av gass i enkelte leiligheter, samt strømbrudd, sa Kitty Chiller, leder for den australske troppen ifølge Aftonbladet.

Også de nederlandske og italienske utøverne har vært sterkt kritiske boforholdene, og ifølge The Guardian har de hintet om å kreve kompensjon fra arrangørene Sistnevnte har lovet at problemene skal være løst innen torsdag.

Sist ut i rekken av landslag som klager, er det svenske.

— Det er kjedelig når man skal flytte inn samtidig som det er byggearbeidere som gjør ferdig jobber inne i leilighetene, sier Peter Reinebo i den Svenske olympiske komité (SOK) til Expressen.

Les også

Russlands største friidrettsstjerne tar OL-nekten til Europadomstolen

Kan bli flyttet

Turneren Stian Skjerahaug ankom Rio de Janeiro som første norske utøver mandag. Fra før har Norge sendt en delegasjon på tre, ledet av Marit Myrmæl. De har bekreftet problemene som enkelte andre nasjoner også har møtt.

Marit Breivik er sommeridrettssjef i Olympiatoppen.

— At det ikke er bra nok sier de norske som er der nede også. Marit rapporterer at det er håndverkere som jobber på med å rydde opp i det som ikke er bra nok. Hvor fort det er bra er det bare dagene fremover som vil vise, sier sommeridrettssjef hos Olympiatioppen, Marit Breivik.Hun sier at de norske utøverne som ankommer Rio vil bli flyttet på hotell dersom forholdene er gode nok i OL-landsbyen, uten at det vil få særlig påvirkning på deres oppladning til lekene.

— Det er litt stress om man må flytte to ganger, men i det store bildet er det ikke det største problemet. Vi vet ennå ikke hvor gode forholdene blir, men frem til vi vet det får vi ha et nøktern, optimistisk forhold, sier Breivik.

Publisert: