Debuterte med scoring og assist – nå står resten av seriespillet i fare etter armbrudd

– Det må føles bittert, sier NHL-kjenner.

Mats Zuccarello var meget god i debuten, men må se langt etter kamp nummer to.
 • Andreas Hopen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg er ikke lege, så jeg vet ikke, sa Mats Zuccarello i intervju med TV 2 like etter hans første kamp for Dallas Stars var ferdigspilt.

Zucarello hadde knapt nok kommet seg fra New York til Dallas før debuten mot Chicago Blackhawks. Nordmannen leverte et mål og en målgivende i sin debut, men så gikk det galt.

Les også

NHL-stjernen brøt sammen etter spørsmålet om Zuccarello

I den andre perioden hev 31-åringen seg inn for å blokke et skudd. Det resulterte i et armbrudd for nordmannen. Nå bekrefter Dallas Stars at nordmannen trolig blir ute i fire uker. Det betyr at resten av sesongen potensielt kan ryke for Zuccarello.

Trolig går Zucarello glipp av 14 kamper i den fireukersperioden. Hvis nordmannen er tilbake til normert tid, vil han rekke seks kamper den siste uka av seriespillet. Går skadeperioden noe over det som er antatt, er sesongen over for den tidligere New York Rangers-spilleren.

– Det må føles bittert

Torgrim Gotland Bakke er én av to i podkasten NHL-prat. Han synes synd på Dallas Stars etter nattens kamp.

– Det er først og fremst fryktelig synd at de på førti minutter får se at de har gjort en riktig avtale i tradingen, og så mister de han ut med skade. Det må føles bittert, sier Bakke.

NHL-kjenneren forteller at Dallas Stars har slitt med å score de siste kampene, og derfor var Zuccarello alt de manglet.

– De var i en kritisk periode når de fikk han inn. Mats kom inn og leverte en kjempekamp og ble kåret til isens beste. Dette er en stor nedtur for dem, og nå ryktes det at de prøver å finne enda en offensiv spiller på markedet, sier Bakke, og henviser til trading-markedet som stenger mandag.

Bakken gir Dallas en «fair» sjanse til å nå sluttspillet, men synes det er vanskelig å spå hva som skjer med nordmannen hvis ikke laget kommer seg videre.

– Jeg tror sjansen for at han velger å resignere er mindre. Det de andre lagene vil se da er en spiller som var i kjempeform med 25 poeng på 19 kamper, eller så ser de en som har vært skadet i lang tid. Det kan slå begge veier, sier Bakke

Han tror ikke Zuccarello får mye tid til trening før han må i kamp igjen.

– I den situasjonen Dallas er i nå, så kommer de til å få han på isen så fort som mulig. Men nå må de nok vinne rundt halvparten av de neste seks kampene for å ha en grei sjanse til han kommer tilbake, avslutter Bakke.

Dallas Stars slo Chicago Blackhawks 4–3.

Forlot New York etter ni sesonger

Søndag ble Zuccarello draftet av Dallas Stars og forlot dermed New York Rangers etter ni sesonger. Dette skjedde etter lengre tids rykter om at nordmannen var på vei bort fra Madison Square Garden.

31-åringen og nysigneringen Ben Lovejoy skulle heve Dallas Stars slik at de skulle komme seg til sluttspillet i årets sesong. Det målet har nå fått seg et skudd for baugen.

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Mats Zuccarello
 3. Dallas Stars
 4. New York Rangers

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Brann i hytte på Tau

 5. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben

 6. Endelig fikk Støre til noe