Norges landslagsback opplevde skandalekamp tett på kroppen: - Det kunne fort gått galt

Omar Elabdellaoui forteller om tribunekaos i gresk fotball.

Kampen mellom Olympiakos og Panathinaikos i februar handlet etter hvert om alt annet enn fotball. Kaotiske scener utspilte seg.
Kampen mellom Olympiakos og Panathinaikos i februar handlet etter hvert om alt annet enn fotball. Kaotiske scener utspilte seg.
Kampen mellom Olympiakos og Panathinaikos i februar handlet etter hvert om alt annet enn fotball. Kaotiske scener utspilte seg.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Klubbhverdagen har vært spesiell for Omar Elabdellaoui den siste tiden. Enten har det gått litt for hett for seg på tribunene, eller så har de vært tomme.

— Det har vært litt kaos, men så ser det ut som det er i orden igjen. Jeg har ikke tenkt så mye på det, egentlig, sier Olympiakos-backen.

Omar Elabdellaoui er klar for kamp mot Kroatia på lørdag.

Et par av lagets kamper den siste tiden, mot Panathinaikos og AEK, endte med opptøyer og skandale. Første gang beordret myndighetene full stopp i seriespillet en uke og deretter tomme tribuner i flere runder.— Særlig i kampen mot Panathinaikos kunne det fort gått galt. Da var det mye som ble kastet og avfyrt, men vi spillere følte oss egentlig ikke truet, sier Elabdellaoui.

— Jeg håper folk forstår at det er fotball det gjelder. Det er greit å vise lidenskap, men det må ikke gå over grensen.

Les også

Derfor er Tyskland blitt det nye England for norske fotballproffer

Etter planen

Mens det utenfor banen har svingt mellom ytterligheter, har det meste fungert for 23-åringen på den. Han er helt fast på laget og har vært en viktig bidragsyter i kamp etter kamp.

— Jeg har spilt det som har vært og føler at jeg er viktig for laget. Vi er på vei mot seriegull og er også med i cupen. Det kan bli to titler på oss. Sesongen har gått som jeg ville. Jeg er blitt en viktig spiller og er fast på laget, sier han.

For mange av landslagsspillerne har manglende spilletid vært et problem i oppkjøringen til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia. For Elabdellaoui har programmet nesten vært i tøffeste laget, eller?

Positivt

— Det er bra å spille mange kamper, men kanskje var det greit at jeg nylig hadde en liten føling i lysken og tok det rolig en uke. Jeg tror det bare var positivt, sier han.

Elabdellaoui er soleklart førstevalg som landslagets høyreback og er en viktig spiller også for Per-Mathias Høgmos lag. Han ser muligheter i lørdagens bortekamp.

— Kroatia har mange bra enkeltspillere og er et teknisk lag. Det blir tøft, men hver kamp er en mulighet. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta poeng, sier han.

(©NTB)

Les også

 1. Høgmo: - Serien i Norge starter en måned for sent

 2. «Innerst inne vet nok Ødegaard og Høgmo at seier mot Kroatia er lite trolig»

 3. «Moa» tilbake etter tøft år: - Jeg har et sterkt hode

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Kroatias herrelandslag fotball
 3. Omar Elabdellaoui
 4. Olympiakos

Mest lest akkurat nå

 1. Enighet mellom byggherre og utbygger om Sola Arena - Folkehallene punger ut med 49 millioner kroner

 2. Ingve Bøe slakter tv-ekspert etter Tripic-episoden

 3. Kjøreskolelærer dømt for promillekjøring: Hadde 2,3 i promille da hun skulle plukke opp elev

 4. Se listen: Gir penger til alle korona-søknader fra kulturlivet i Stavanger

 5. Flere tusen sykehjemsbeboere spiser av denne tallerkenen. Men gir den egentlig bedre matlyst?

 6. Ekspert om SAS-streiken: – Pilotene har bedre tid enn SAS