Tjærnås' sprøe valg: Mener ukjent spiller fra Nord-Irland skal på EMs beste lag

Her er elleveren Lars Tjærnås mener har imponert mest i mesterskapet.

lars tjærnås em.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

EM har vært et jevnt mesterskap . Jevnt har det også vært når jeg skal ta ut EM laget. Etter lange diskusjoner med meg selv ender jeg med følgende i et 3-5-2 system.

Keeper: Michael McGovern , Nord-Irland

Michael McGovern har vært EMs beste keeper, mener Lars Tjærnås.

På forhånd hadde kanskje kun den harde kjernen hørt om mannen. Hamiltons keeper imponert enormti alle kampene. Hadde veldig mye å rydde opp i — og det gjorde han. Var hovedgrunnen til at outsiderne tok seg videre. Først og fremst en modig og reaksjonssterk skuddstopper med evne til å ståi veien for ballen. Når alt kommer til alt-det er det viktigste en keeper kan gjøre.

Les også

«Ville blitt president dersom det var valg i dag»

Midtstopper: Leonardo Bonucci, Italia

Italias straffeskytter Leonardo Bonucci har imponert.

Er på sitt beste en majestet som stopper. Har en evne til å bidra kreativt , og virker å kunne treffe et frimerke på 60 meters avstand med strak— eller halvtliggende vristspark. La deg likevel ikke lure, mannen kan de fleste defensive triksi boka også, og er blant annet eventyrlig flink til å posisjonere seg klokt.

Midtstopper: Jerome Boateng, Tyskland

Jerome Boateng, Tysklands midstopper.

Eri ferd med å bli en komplett midtstopper. Retter meg selv — en tilnærmet komplett spiller. Han kan nemlig bekle de aller fleste posisjoner med bravur. I denne posisjonen har han fysikk, duellkraft og tempo nok til sjelden eller aldri å tape en duell en-mot-en. Dessuten har han et tilslag å bli forelsket i.

Midtstopper: Giorgio Chiellini, Italia

Veteranen Giorgio Chiellini har spilt seg inn på EM-laget til Lars Tjærnås.

Tenk deg at du sitter i garderoben og skal spille midtstopper for et av lagene i EM. Du får velge fritt hvem du ønsker at skal spille ved siden av deg. Tenkte meg navnet til Chiellini dukker lynhurtig frem i bevisstheten. Dette er mannen som får selv verdens beste spisser til å forbli usynlige gjennom 90 minutter.

Høyre kant: Lukasz Piszczek, Polen

Lukasz Piszczek bidro til at Polen tok seg videre til kvartfinalen i EM.

Dortmund-spilleren har vært god lenge, og har vært stødig gjennom hele mesterskapet. Mange backer er gode enten defensivt eller offensivt, mens polakken med det gode tempoet, våkne blikket og evnen til å vine duellene mann mot mann har vært god begge veier.

Venstre kant: Ivan Perisic, Kroatia

Det er ikke bare hårfrisyren som gjorde at Ivan Perisic markerte seg i mesterskapet.

Kroatia var uheldige som tapte for Portugal, og imponerte gjennom hele EM. Best av alle var Inters energiske, men samtidig slepne kantspiller. Perisic har evnen til å kunne drible forbi motstandere, løpe fra dem både med og uten ball, og samtidig løpe dem opp i det defensive arbeidet.

Les også

Stokke om Ronaldo-kritikken: - Typisk norsk og skandinavisk. Vi leter etter feil

Sentral midtbane: Toni Kroos, Tyskland

Toni Kroos, ankeret på Tysklands midtbane.

Dette er selve «navet» i et knallsterkt tysk maskineri. Flest berøringer, flest vellykkede pasninger og tilnærmet feilfri med ballen i bena. Har total oversikt over det aller meste som skjer rundt seg, og tar styring når kampene vipper.I ferd med å ta steget fra å være meget god til å få navnet skrevet med gullskrift blant tyske midtbanespillere.

Sentral midtbane: Aaron Ramsey, Wales

Arsenal-spilleren Aaron Ramsey løftet Wales frem til en semifinale.

Var så sterkt savnet i semifinalen motPortugal at påstanden om at Wales kunne spilt finale om han hadde deltatt ikke er fjernt fra fasit. Har vært strålende i de fleste av spillets faser, men avgjørende for plassen på dette laget er at han har gjort det viktigste— bidratt med scoring og assists fra sin midtbanerolle.

Offensiv midtbane: Antoine Griezmann, Frankrike

Antoine Griezmann er Frankrikes store helt i EM.

Mesterskapets toppscorer, og etter hvert største profil. Har, tross sped fysisk styrke en balanse, smidighet og ikke minst kvikke ben som gjør at han virker alltid å være ett steg foran alle andre. Kan avslutte med begge ben, og er undervurdert i lufta. Vil bli den aller største helten hvis Les Bleus løfter pokalen.

Spiss: Gareth Bale, Wales

Verdens dyreste fotballspiller, Gareth Bale, har vist hvorfor i mesterskapet.

Wales har vært en av mesterskapets største overraskelser. Det hadde de ikke vært uten deres store stjerne. Det spesielle med Bale er at han er stjernen som arbeider enda hardere enn lagets «vannbærere».Samtidig er han spilleren som avgjør kamper med et voldsomt tilslag, eller med et ditto rykk med ballen limt til foten.

Spiss: Cristiano Ronaldo, Portugal

Cristiano Ronaldo er Portugals lederfigur.

Glem alt surret om kroppsspråk, sutring og annet som handler om personlighet hos en person vi ikke kjenner. Dette er den spilleren i verden med det bredeste registeret av ferdigheter. Han har en enestående fysikk kombinert med en finstemt motorikk som gjør han i stand til å beherske alle spillets faser.

Innbyttere:

Manuel Neuer, Ragnar Sigurdsson, Emanuele Giaccherini, Eden Hazard, Andrés Iniesta, Álvaro Morata, Dimitri Payet, Luka Modric.

Publisert: