Folksomt på pallen: Dette har Lund Svindal aldri opplevd før

Hele fem mann havnet på pallen - Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde var to av dem.

Fem mann på pallen - to av dem var nordmenn.
 • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde delte 3.-plassen sammen med Dominik Paris i lørdagens snøfylte super-G-renn i Beaver Creek. Max Franz tok seieren.

Trioen klokket alle inn til nøyaktig samme tid i den nokså korte løypa. De var 41/100 sekund bak østerrikske Franz, mens Mauro Caviezel fra Sveits snek seg inn som toer.

Svindal har aldri før opplevd at tre mann oppnår samme tid og deler en plass på podiet.

 • FIKK DU MED DEG DENNE? Svindal på pallen - tysk stjerne ut i smertehyl

– Nei, det har jeg ikke gjort, sa han til NRK.

Fra startnummer tre kjørte Kilde ned til klar ledelse, men kort tid etterpå mistet han tetposisjonen til Franz. 26-åringen har slitt i sesongstarten, men lørdag kom oppturen.

– Det har gått lang tid siden jeg har følt at jeg har fått noe utbytte av det jeg har trent og gjort gjennom hele vinteren og sommeren. Jeg vet jo at farten har vært der, men i dag følte jeg at jeg hadde et løp uten feil. Da får man resultater også, sa Kilde til NTB.

Aksel Lund Svindal havnet igjen på pallen i verdenscupen. Han delte 3.-plassen sammen med lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde og italienske Dominik Paris i lørdagens super-G-renn i Beaver Creek.

– Ekstremt fortjent

Svindal unte lagkameraten et etterlengtet comeback på pallen. Hans forrige kom i Aspen i mars 2017.

– Aleks fortjener en pallplassering noe helt ekstremt. Han har hatt veldig mye stang-ut og mange fjerdeplasser, sa Svindal til NTB.

Super-G-rennet ble utsatt i én time på grunn av kraftig snøvær i Beaver Creek. Det har i flere dager lavet ned uvanlig mye snø i den amerikanske skimetropolen. Det har gitt fartskjørerne utfordringer, og lørdagens renn var kortere og langt mindre kompakt enn vanlig.

Svindal var 15 hundredeler bak Franz ved første mellomtid. Veteranen holdt farten oppe, og ved tredje mellomtid var avstanden redusert til 8/100. Men i bunnen av bakken røynet det på noen tideler.

Pallplassen var Svindals andre på like mange dager. Fredag ble han treer i utforrennet. Det er 79. gang den norske fartskongen er på verdenscuppodiet, mens Kilde hadde vært der sju ganger tidligere.

Ingen kopi

Kjetil Jansrud var ikke i nærheten av å kopiere forrige helgs super-G-seier i canadiske Lake Louise. Han lå ikke langt bak på toppen, men kom på et tidspunkt i ubalanse og tapte tid. I mål var han 68 hundredeler bak ledertiden. Det holdt til 10.-plass.

Det var flere med høyt startnummer som kjørte seg inn blant de 15 beste. Blant dem var Rasmus Windingstad, som med nummer 44 på brystet ble rennets 13. raskeste fartsløper. Han var 73 hundredeler bak Franz.

Fra startnummer 35 var Christoph Krenn fra Østerrike kun 5/100 sekund bak Svindal, Kilde og italienske Paris.

Adrian Smiseth Sejersted havnet 1,29 sekunder bak vinnertiden. Det ga ham en 23.-plass, mens Bjørnar Neteland ble nummer 28. Stian Saugestad kjørte ut.

(©NTB)

Publisert:
 1. Alpint
 2. Aksel Lund Svindal
 3. Aleksander Aamodt Kilde
 4. Kjetil Jansrud

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi trenger ikke noe ekstra fra kommunen. Vi vil bare beholde skolen vår

 2. Inger-Tone var 33 år da hun fant ut at foreldrene hentet henne i Sør-Korea uten lov

 3. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 4. Hildeborg (38) turte bare å løfte et kosteskaft. Nå klarer hun 222,5 kilo

 5. Trafikkulykke i Sirdal

 6. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren