Mot EIK skal Sandnes Ulf øve på serieåpningen

For 13 dager siden spilte Sandnes Ulf glitrende og slo det finske topplaget HJK 2–1 i Spania. Testen på Ålgård lørdag blir annerledes.

Bengt Sæternes bruker ikke store ord, derimot bruker han mye tid på å forklare hva han ønsker. Lørdag, mot EIK, vil han se et lag som klarer å spille seg til målsjanser etter flere trekk. Fra venstre Axel Kryger, Niels Vorthoren, Vidar Nisja, Remi Johansen, Andreas Dybevik, Vegard Østrått Erlien, Kent Håvard Eriksen, Erixon Danso, Kirstian Brix og Vegard Aasen.
 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Sandnes: - Vi har tatt med oss veldig mye positivt fra oppholdet i Spania og inn i en ny hard treningsperiode her hjemme, sier trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

– Oppgjøret mot HJK Helsinki var et høydepunkt, men den vil sannsynligvis ikke ligne veldig mye på det vi må prestere for å vinne serieåpningen mot Strømmen.

– Derfor blir kampen mot EIK ekstra viktig for oss, tilføyer 43-åringen.

Til grunn for den vurderingen ligger at Sandnes Ulf sannsynligvis vil ha ballen langt mer mot EIK nå og mot Strømmen på Sandnes stadion andre påskedag.

Les også

Sandnes Ulf gir ikke fra seg toppscoreren uten kamp

Perfekt kontringsfotball

Mot HJK Helsinki var det helt annerledes. Der handlet det om å spille tett forsvar og kontre. Det gjorde Kent Håvard Eriksen & co. nesten til det perfekte.

Det samme får Sandnes Ulf øve på i sin neste og siste treningskamp før Strømmen, fredag 23. mars mot sterke Brann i Bergen.

– Brann er så bra at det fort kan bli et oppgjør lignende det mot HJK. Kontringer vil bli viktig det og slik 1. divisjon har blitt med noen klare favorittet.

– Men mot EIK skal vi være best og ha ballen mye. Vi får kvalitetsmotstand, og er veldig takknemlig for at EIK tar denne ekstrakampen. Ellers kunne det blitt lite matchtrening i ukene før serieåpningen, medgir Sæternes.

Lar seg ikke lure

Til tross for resultatet og det som utover i kampen ble mer og mer solid fra Sandnes Ulf sin side mot HJK Helsinki i Marbella, kunne ikke trenerduoen Bengt Sæternes/Bojan Zajic unngå å få med seg at det var urovekkende mange misforståelser mellom spillerne de første minuttene, særlig defensivt.

Kent Håvard Eriksen var banens klart beste da Sandnes Ulf slo HJK Helsinki 2–1 i Marbella. Den store stopperen, Faith Olibor, klarte aldri stanse Eriksen med lovlige midler.
Les også

Han gir klarsignal til å starte bygging av ny fotballarena

Misforståelser som fort kunne ført til tidlige finske scoringer og et annet kampforløp.

– Vi lar oss ikke lure, sier Sæternes.

– Til slutt endte det med en veldig god lagprestasjon og kontringsfotball av klasse, men vi fikk med oss kommunikasjonssvikten.

– Vi har variert gjennom vinteren og søker mer trygghet defensivt, understreker treneren.

Heikkilä er stopper

Det er hovedgrunnen til at Sæternes og Sandnes Ulf torsdag kompletterte troppen ved å hente inn den finske forsvarsspilleren Tapio Heikkilä.

Les også

Slik er Alf-Inge Hålands nye liv i fotballfamilien

27-åringen har 184 toppseriekamper for Honka, HJK og Start samt 25 kamper for sørlendingene i 1. divisjon forrige sesong.

– Tanken er først og fremst at Heikkilä blir den tredje stopperen sammen med Shola (Akinyemi) som har hatt litt skadeproblemer, og Jasmin (Bogdanovic). Han spiller mot EIK, men kanskje ikke fra start, sier Sæternes.

Sahlgren og Mohr Jónsson er tilbake

Ellers er han klar på at keeper Saku-Pekka Sahlgren er tilbake, mens Ári Mohr Jónsson spiller venstre back fra avspark. Færøyingen spiller ikke mot Brann grunnet internasjonale kamper, men er tilbake etter skade og tar venstre back.

Det betyr at Herman Kleppa vandrer til høyre der Daniel Edvardsen ennå ikke er helt klar til å utfordre, men Harstad-gutten nærmer seg spill.

På midten fortsetter Kristian Brix i sentral senket rolle med Axel Kryger og Remi Johansen ved siden av seg.

Les også

Stor vurdering: Her er Aftenbladets dom over Sandnes Ulf-spillerne

Kent Håvard Eriksen er banker som enslig spiss og får støtte av Erixon Danso, Vegard Aasen samt Niels Vothoren derav to får 45 minutter hver.

Bengt Sæternes melder for øvrig at Vidar Nisja nærmer seg veldig.

– EIK-kampen kommer nok litt for tidlig, men Vidar trente godt i Marbella og har fulgt opp.

Tre eks Sandnes-gutter hos EIK

Trenerkollega og tidligere lagkamerat i Brann, Olafur Ørn Bjarnason, mønstrer et sterk EIK-lag som sist spilte 2–2 mot Vidar.

Tre tidligere Sandnes-spillere, er aktuelle for kampen på Ålgård: Jørgen Olsen, Roy André Miljeteig og nylig utlånte Roger Blokhus Ekeland.

Publisert:
 1. Sandnes Ulf
 2. Sandnes
 3. Sandnes stadion
 4. Helsinki
 5. Vidar Nisja

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. Borgli blir sirkusdirektør

 3. Det blei ikkje litt stort, det bildet av Erling Braut Haaland?

 4. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen

 5. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 6. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake