Endelig fotballfest på Viking stadion

Viking ta ferie med en god følelse etter seier over Bodø/Glimt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ville Viking være gode nok til å bryte ned og skape sjanser mot et defensivt Bodø Glimt? Svaret på det spørsmålet ble grundig og uomtvistelig besvart i åpningsminuttene på Viking stadion denne søndagen. For denne gangen var det ingen tvil. Viking var gode. Det lyste vilje av spillerne. De ville vinne.

Mot Sogndal i forrige hjemmekamp, 16. mai, spilte Viking en fryktelig svak kamp. Knapt en eneste målsjanse var beholdningen da Viking inviterte til fest. Den svake innsatsen i den kampen resulterte i at trenerteamet bestemte seg for å tenke nytt og endre formasjon. Og kanskje passer 4-3-3 dette Viking-laget og disse spillertypene bedre enn 4-4-2? I hvert fall så det slik ut mot Bodø Glimt.

— Det ble en god kamp både for meg personlig og for laget. Den nye 4-3-3-formasjonen passer oss veldig bra. Personlig liker jeg den veldig godt. Nå kommer jeg oftere inn i boksen og får avsluttet. I denne kampen kunne jeg fort scoret ett og to til, sier Björn Daniel Sverrisson som ga Viking ledelsen etter bare tre minutters spill.

Ikke en gang ett minutt tok det før Viking skapte kampens første store sjanse. Samuel Adegbenro la inn fra venstre. Suleiman Abdullahi var først på innlegget, men styrte ballen like utenfor. Bare to minutter senere skulle det imidlertid gå bedre for hjemmelaget.

Les også

Viking-emisjonen i boks - klubben er reddet på kort sikt

Sjanseskapende Viking

En corner fra venstre gikk over hele feltet, helt til Kristoffer Haugen på bakerste stolpe. Vikings venstreback fikk tid til å ta ned ballen, slå den tilbake inn i feltet over en utrusende keeper og rett på hodet til en god Björn Daniel Sverrisson som enkelt kunne sette inn 1-0 i det åpne målet fra kort hold. Den tidlige scoringen bidro til underholdende åpningsminutter på Viking stadion denne søndagen. Et svakt Bodø Glimt slet med det meste og ga Vikings offensive spillere mye rom å angripe i. Spesielt på midtbanen dominerte trioen Sverrisson, Ibrahim og Jørgensen – og viste at den nye formasjonen kler dem langt bedre.

— Tidligere har vi hatt problemer med å starte kampene bra, men denne gangen var vi veldig gode. Vi skapte mange sjanser og kunne vunnet med større sifre, sier Sverrisson til Aftenbladet.

Sverrisson var nær ved å doble etter ni minutters spill. En for dagen herlig offensiv Kristoffer Haugen slo fint inn fra venstre mot en fri Björn Daniel Sverrisson – men denne gangen klarte ikke islendingen å styre headingen mellom stolpene.

Claes Kronberg er inne i en god periode. Dansken har bidratt med fart og initiativ fra høyrekanten i de siste kampene, og etter 20 spilte minutter mot Bodø Glimt kom også hans første scoring i Viking-drakten. Kronberg vendte bort Glimts venstreback, dro en skuddfinte på midtstopperen og avsluttet elegant og trygt med venstrefoten under gjestenes keeper. Da svingte det av Viking som skapte fotballfest for første gang på hjemmebane denne sesongen.

— Det var på tide å få det første målet, sier Claes Kronberg med et smil.

— Vi startet utrolig bra og la grunnlaget allerede i åpningsminuttene. Så mistet vi litt tempo og lot Bodø Glimt komme mer med. Men det er kanskje litt naturlig også. Vi hadde god kontroll og jeg følte aldri at seieren var truet, fortsetter Kronberg.

Også den danske kantspilleren er glad for formasjonsskiftet fra 4-4-2 til 4-3-3. Med to seirer på to forsøk med den nye formasjonen, mener Kronberg at Viking endelig har funnet oppskriften på gode resultater.

— Det passer oss veldig bra å spille 4-3-3. Personlig liker jeg også den formasjonen. Nå har vi kanskje funnet formasjonen som fungerer aller best for Viking, sier dansken.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

God Adegbenro

Selv om den siste halvdelen av omgangen ikke ble like underholdende, fortsatte Viking å styre kampen fram mot pause. En frisk Samuel Adegbenro dominerte sin back ute til venstre, mens Suleiman Abdullahi flere ganger viste fram rykket og farten som gjør ham høyaktuell for et skifte til en større klubb allerede i sommer.

Nettopp Adegbenro fikk den første store muligheten etter hvilen. Claes Kronberg og André Danielsen kombinerte fint ute til høyre. Sistnevntes innlegg fant Adegbenro på bakerste stolpe, men Vikings nigerianske stjerneskudd maktet ikke styre ballen under tverrliggeren. Også i denne perioden av kampen spilte hjemmelaget god fotball. Ballen ble flyttet hurtig framover i banen og bevegelsene vitnet om et lag som ønsket å score flere mål.

Björn Daniel Sverrisson var nok en gang nær sin andre scoring etter 59 minutter, men islendingens lave avslutning ble blokkert av en taklende Glimt-forsvarer.

Les også

Viking har fått bud på Abdullahi

Flere sjanser og straffebom

Hva så med Bodø Glimt? Bortsett fra et mislykket innlegg fra Trond Olsen, som ble til et skudd Iven Austbø måtte slå unna, og en avslutning like utenfor fra skrått hold signert Mathias Normann, hadde gjengen fra nord lite å by på. Riktignok kom Glimt mer med mot slutten av kampen da Viking slet med pasningskvalitet og framdrift, men det var likevel langt mellom farlighetene foran Vikings mål.

Langt farligere ble det da Samuel Adegbenro satte fart etter 81 minutter. Nigerianeren utfordret det som var av Glimt-forsvarere, driblet seg fri og forsøkte seg med en kjapp avslutningen i det lengste hjørnet. Dessverre for de 6800 fremmøtte på Viking stadion – minus de rundt 20 i gule klær – fikk Glimt-keeper Simon Thomas en hånd på det som kunne blitt sesongens scoring på Viking stadion.

Det påfølgende hjørnesparket endte i en Glimt-hånd. Dommer Ken Henry Johnsen pekte på straffemerket og frem steg den vanligvis så sikre André Danielsen. Den lave og løse straffen ble imidlertid enkelt reddet av Glimts keeper som lå nede og ventet lenge før ballen nådde ham. Faktisk var straffen så svak at Simon Thomas enkelt kunne fange og holde ballen. Men det var mindre viktig akkurat denne kvelden.

Adegbenro var blant Vikings beste spillere mot Glimt. Da gjorde det ikke så mye at den gode venstrevingen ikke kom på scoringslisten.

— Vi gjorde en god kamp. Det var kjekt å spille. Så skulle jeg selvfølgelig scoret da jeg satte ballen over på åpent mål. Men neste gang, sier Adegbenro med et stort smil.

Når eliteserien nå tar EM-pause, kan Viking gjøre det med god samvittighet. Seieren over Glimt var aldri truet og sørger for at Viking har heng på lagene bak suverene Rosenborg. Det er det grunn til å være fornøyd med etter en vår der mye har handlet om det utenomsportslige i Jåttåvågen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
9Aalesund30109113245-1339
10FK Haugesund30108124246-438
11Viking3098134854-635
12Strømsgodset3096154455-1133
13HamKam30613113343-1031
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk