- Mamma ba for meg natten før jeg dro til Lyn

Odion Ighalo takker moren for suksessen han har hatt for Watford i år.

TAKKER SIN MOR: Odion Ighalo har vist stor scoringsform for Watford denne sesongen. Her feirer den tidligere Lyn-spissen scoring mot Tottenham.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Watford tar imot Leeds i FA-cupen på hjemmebane lørdag. På topp jakter en 26-årig spiss fra Nigeria på nye scoringer.

Odion Ighalo vokste opp i den fattige getto-delen Ajegunle og familien måtte skrape sammen penger for å ha råd til at Ighalo skulle få ta buss til kamper. Men takket være hardt arbeid og tro på Gud samt tro fra sin egen mor, har spissen nå banket inn 14 scoringer på 26 Premier League-kamper for Watford.

— Jeg har en mor som har støttet meg helt fra begynnelsen. Det var ikke lett å komme fram fra der jeg kommer fra. Jeg trente på gjørmebaner, ofte også barbeint, sier han ifølge CNN og sier støtten fra moren gjorde at han i de fleste tilfeller hadde råd til å ta bussen til kamper utenfor byen. Uten henne, er det ikke sikkert han hadde fortsatt med å spille fotball.

— Noen ganger ville faren min gi meg ris da jeg dro for å spille fotball fordi jeg ikke gjorde leksene mine. Men da sa mamma at han måtte la meg få dra hvis jeg hadde lyst.

Les også

Slik reagerer britiske aviser etter ny United-fiasko: – Spark van Gaal NÅ

Les også

City vil gi Celina lang kontrakt

Treninger avbrutt av kuleregn

Da Ighalo spilte for det lokale laget The Olodi Warriors, hendte det at treningene ble avbrutt på dramatisk vis.

— Vi hadde fæle gjenger som gikk inn i gettoen for å ta marihuana og slikt. Jeg husker at vi trente og noen som hadde stjålet noe måtte krysse banen. De ble jaktet av politiet som fyrte av skudd.

— Vi måtte løpe og ligge lavt fordi en kule kan treffe hvem som helst.

Heldigvis for Ighalo ble hans hobby en billett ut av gettoen.

Les også

TV 2s satsing blottet for kvinner: - De reduseres til verter

Hentet til Lyn

26-åringen fikk sin profesjonelle debut for Julius Berger FC før han senere gikk til ikke ukjente Lyn. Til CNN forteller han videre om døgnet før overgangen til Oslo-klubben.

Odion Ighalo sammen med Indridi Sigurdsson og Kim Holmen i Lyn-tiden.

— Jeg husker mamma ba for meg natten før jeg dro. Hun gråt fordi dette var en gyllen mulighet for meg og hun ville ikke at jeg skulle komme tilbake fordi hun visste hvordan det var der.Etter totalt 23 kamper for Lyn, gikk ferden til italienske Udinese.

— Resten er historie nå, sier 26-åringen videre og til tross for suksess i Premier League og at nigerianeren kom fra en fattig barndom, spiller han ikke for pengenes skyld.

— Hvis det handlet om penger, hadde jeg vært i Kina nå, sier han.

Stolt mor

Ighalo tenker likevel mye fortsatt på tilstandene i Ajegunle.

— Du ser fæle folk og du ser gode folk. Skjebnen din er i dine egne hender. Jobb hardt og be er mitt motto, og hvis du tror på deg selv og fortsetter å jobbe hardt, finnes det ingen grenser.

Og hans mor er naturligvis stolt som ingen andre.

— Hun er veldig glad for at jeg gjør det bra. Min far også - han er den stolteste mann på jord fordi hans navn er på baksiden av drakten min.

(©NTB)

Publisert: