Kristiansen etter møtet med gamleklubben: – Fått et forhold til Oilers som jeg kommer til å ha med meg resten av livet

Han gjorde det han kunne for å ødelegge for sine gamle venner – og klarte det. Men Tommy Kristiansens hjerte banker fortsatt for Oilers.

Tommy Kristiansen er fortsatt glad i Oilers. Sparta-spilleren møtte dem for første gang lørdag etter at han returnerte til norsk hockey tidligere i høst. De fire årene i Stavanger har satt dype spor i sarpingen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SARPSBORG: Tommy Kristiansen (28) valgte Sparta foran Oilers da han returnerte til norsk hockey.

Men under hockeyrustningen og en knallhard spillestil er følelsene fortsatt varme for klubben han hadde fire suksessrike sesonger i. Han vant alt, kvitterte ut 178 poeng i serie og sluttspill og ble en av lagets viktigste spillere.

Det glemmer han ikke.

– Oilers betyr mye for meg, slår Kristiansen fast overfor Aftenbladet.

Han har kledd av seg det meste av utstyret fra kampen når han kommer spaserende ut fra hjemmegarderoben i Sparta Amfi. Smilet er på plass etter 3–1-seier over Oilers, han snakker med Sparta-fans og tilreisende Oilers-supportere og sniker til seg en bolle fra et kakefat som noen kommer bærende med.

Tommy Kristiansen og Oilers-kaptein Kristian Forsberg i Sparta Amfi i vår – etter å ha slått Sparta i NNM-semifinalen.
Les også

Oilers-børsen: Fortjente mer enn null poeng

– Betyr mye for meg

– Det var litt rart å spille mot Oilers. Disse gutta har jeg hengt sammen med dag og natt i fire år, så det blir jo litt spesielt. Men ute på isen tenker jeg ikke på det. Legger jeg vekk spillestilen min blir det dårlige greier. Jeg bestemte meg for å gå på isen for å takle og gjøre jobben min. Sånn må det nesten være. Men Stavanger var vanskelige å møte. De var gode, sier Kristiansen.

Gode var Oilers også med Kristiansen på laget. Selv ble han svært populær i Stavanger.

– Jeg er utrolig glad i klubben og byen. Jeg har fått et forhold til klubben som jeg kommer til å ha med meg resten av livet. Stavanger betyr mye for meg og det kommer det alltid til å gjøre. Det er en flott organisasjon og er den ledende klubben i Norge. Jeg har bedt Sparta reise over for å lære om litt klubbdrift, sier den storvokste sarpingen.

Les også

Oilers-treneren fornøyd tross tap: – Vi kommer som en kule

Vanskelig å være best

Mens han selv har slitt i tysk hockey, har Oilers slitt her hjemme. Det har Kristiansen fått med seg.

– Det er vanskelig å si. Jeg har ikke vært tett nok på. Mot oss fortjente de poeng, men fikk ikke med seg noe. Det har gått litt mot dem. Men det vil snu, det er jeg sikker på.

– Hva tror du kan være grunnen til at de går fra å være suverene til å slite såpass som de har gjort?

– Det sitter mye i hodet. Man skal klare å nullstille seg fra sesong til sesong. Ligaen blir stadig bedre, så man kan ikke tro at man skal vinne. Man må respektere andre lag og gå ut og kjøre. Kjøre Oilers-hockey.

– Kan det være vanskelig å klare nettopp det, nullstille og ta alle lag på alvor?

– Ja, selvfølgelig er det vanskelig. Det er veldig vanskelig. Folk forventer at de skal vinne. Men spiller man i Oilers må man leve med det presset. Vi var flinke til å holde hverandre nede på jorden.

– De kunne kanskje trengt en som deg?

– Ja, kanskje det. Jeg skulle gjerne gått foran i Oilers igjen, jeg. Men nå følte jeg det var på tide å komme hjem til Sarpsborg og bli en leder i denne gruppen vi har her. Vi har noe bra på gang og det er veldig moro. Og så er det selvfølgelig deilig at vi ligger over dem på tabellen, sier han og gliser.

Les også

Oilers-oppturen fortsetter: Snudde kampen og slo Manglerud Star

Tommy Kristiansen med sin tidligere rekkekamerat i Oilers, Josh Soares (t.v.) og Nick Plastino.

Prøvde seg på Soares

I lørdagens oppgjør i Sparta Amfi delte han ut taklinger og smeller slik han pleier. Spesielt Josh Soares ble stilt til veggs. Kristiansen forsøkte å komme under huden på sin tidligere rekkekompis i Oilers.

– Hehe. Jeg prøvde alt jeg kunne, men jeg klarte det ikke helt. Jeg ga det et realt forsøk, sier mannen som var sterkt ønsket i Oilers da han returnerte til Norge.

I 2. periode var det like før det smalt mellom de to. Etter litt dytting og gruff roet det seg ned.

Soares bare flirer.

– Jeg vet at han prøvde på det. Det er helt greit, jeg liker det. Det pleier å gjøre meg bedre. Jeg kjenner Tommy. Vi hadde et godt forhold da han var her. I mitt første bytt taklet jeg ham ganske tøft, og sånn er det. På isen er vi konkurrenter. Det var en fin duell, sier Soares.

– Savner du ham?

– Ja. Eller. Det er vanskelig å si. Han er en fin fyr, en jeg trivdes sammen med. Han var en viktig del av laget den tiden han var her. Men nå er det et nytt lag her, andre har tatt den rollen han hadde. Vennskapet savner jeg, men nå er han ikke her mer og da tenker jeg ikke så mye på det, sier Soares.

Publisert: