Bjørgen: - Ekkelt å bruke astmamedisin

Skidronningen vant comebacket i Lahti. Nå forteller hun åpent om medisinbruken.

MIDTPUNKT: Marit Bjørgen vant søndag i distanse-comebacket i verdenscupen. Etterpå fortalte hun åpent om medisinbruken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

KUUSAMO: Marit Bjørgen tok en imponerende seier da hun vant 10-kilometeren i Kuusamo, foran hjemmehåpet Krista Parmakoski og Heidi Weng.

— Det føles veldig godt. Jeg visste at jeg var god nok til å kjempe om pallen, men det er ekstra artig å stå øverst, sier hun.

36-åringen vant med 4,6 sekunders margin.

Les også

Marit Bjørgens perfekte comeback: - Det føles veldig godt

Ikke i toppform

— Jeg synes det er utrolig artig å være tilbake på toppen. Det betyr like mye å vinne nå som før. Det smaker like godt, sier Bjørgen.

- Hvordan er formen?

— Jeg håper fortsatt at jeg skal løfte meg og at jeg kan gå enda bedre utover vinteren. Jeg må nok være forberedt på at jeg kanskje kommer til å være mer ujevn enn tidligere. Jeg vet at jeg kan være god nok til å vinne løp på gode dager, sier hun til Adresseavisen.

Bruker forstøver

Bjørgen har i en årrekke benyttet seg av astmamedisin. Etter diskusjonen rundt norske langrennsløperes astmamedisinbruk de siste månedene forteller hun nå åpent til Adresseavisen om sin egen bruk.

— Jeg har astma og bruker Symbicort på spray, og saltvann og Atrovent på forstøver. Det har jeg brukt både i går og i dag.

Les også

Norge møtt med dopinghilsen i Finland: - En idiotisk spøk

Hun innrømmer overfor Adresseavisen at den siste tids debatt har gjort det verre for henne å ta medisinen.

— Det er klart at jeg har gått noen runder med meg selv på grunn av det fokuset som har vært. Jeg må tenke på min egen helse. Jeg har astma, og hvis jeg skal klare å ta vare på lungene mine, og ikke minst klare å gå to gode konkurranser, så må jeg gjøre det som er det beste for mine lunger.

- Har du noen betenkeligheter med det?

— Med det fokuset som har vært rundt det i høst, er det klart at man synes det er litt ekkelt å gjøre det. Men man må bare gjøre det som helsemessig er best for seg selv.

Marit Bjørgen gratuleres.

Første helg uten sønnen

Verdenscupåpningen i Kuusamo er Bjørgens aller første helg på reise uten sønnen Marius. Hun savner ham, men ser også noen positive effekter.

— Nå har jeg fokus på å gå skirenn og får mye mer tid sammen med jentene på laget.

Både sønnen og samboer Fred Børre Lundberg var på plass under den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg.

Selv om hun nå endelig får mulighet til å sove skikkelig en hel natt, har skidronningen fortsatt med å våkne tidlig også under oppholdet i Finland

— Jeg er nok fortsatt innstilt på å våkne før syv om morgenen, smiler hun.

Fikk du med deg denne?

Les også

Norges OL-mester føler seg viktigere i Sverige enn i Norge

— Tar vare på Therese

- Hvordan er situasjonen i laget etter det som har skjedd de siste månedene?

— Vi er veldig gode på å holde fokus på det vi skal gjøre og å tenke på det sportslige. Og så har vi alle god kontakt med Therese (Johaug). Vi støtter henne oppi alt dette, sier Bjørgen.

Ingvild Flugstad Østberg tok fjerdeplassen i Kuusamo, foran Nicole Fessel fra Tyskland og finske Laura Mononen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer ti, mens Maiken Caspersen Falla og Kari Øyre Slind måtte ta til takke med 31. og 32. plass.

Landslagstrener Roar Hjelmeset er ikke spesielt overrasket over Bjørgen-seier i hennes internasjonale comeback på distanse.

— Jeg hadde tippet henne på pallen i dag. Hun vant jo forrige helg også, så jeg er ikke i sjokk. Det er artig å se at hun vinner og at det er tre norske damer blant de fire beste. Det viser at noe er blitt gjort bra i sommer og høst, sier han til Adresseavisen.

Publisert: