Utrolig rekord: Aldri før har det blitt scoret så mange mål i en Champions League-kamp

Borussia Dortmunds møte med Legia Warszawa ble en målfest av de sjeldne.

Borussia Dortmund og Legia Warszawa sto for en målfest av de sjeldne. Hele tolv ganger traff de nettmaskene i Dortmunds 8-4-seier.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sju mål på de første 32 minuttene bidro til at Borussia Dortmunds mesterligamøte med Legia Warszawa vil bli husket for flere rekorder.

Dortmund var kjempefavoritter på forhånd og innfridde så det suste i 8-4-seieren. Samtidig bidro Henning Bergs tidligere polske arbeidsgiver så definitivt til underholdningen.

Den første drøye halvtimen ble et festfyrverkeri av sjeldent merke, og publikum hadde knapt funnet plassene sine på Westfalenstadion før det braket løs. De første 24 minuttene bød på hele fem scoringer, tre av dem til hjemmelaget.

Dermed var den første mesterligarekorden et faktum. Aldri tidligere i turneringens historie er det scoret fem mål på de første 25 minuttene av en kamp.

Les også

Håpet lever for Solbakken - men nå trenger han hjelp i siste kamp

Prijovic-dobbel

Bare én gang er det scoret like mange mål i en førsteomgang i mesterligaen. Det skjedde i kampen mellom spanske Deportivo og Monaco i 2003. Den endte 8-3 etter 5-2 ved pause.

I Dortmund tirsdag sto det også 5-2 halvveis. Alle de sju målene kom i løpet av kampens første 32 minutter. At det endte 8-4 til slutt, gjorde kampen til den mest målrike i mesterligaens historie.

Det var for øvrig gjestene fra Polen som tok en overraskende ledelse etter bare ti minutters spill. Hovedrollen hadde en gammel norgeskjenning. I 2012 og 2013 var Aleksandar Prijović Tromsø-spiller, men tirsdag skapte han store problemer for Dortmund-forsvaret.

Sveitseren sto bak begge gjestenes mål før pause, men kunne ikke forhindre at Dortmund tok tre særdeles fortjente poeng.

Dortmund-stjernen Marco Reus spilte sin første kamp på 185 dager og bidro med tre mål og én målgivende pasning. Den tyske landslagsprofilen har vært skadd siden forrige sesongs cupfinale.

Les også

PSG-stjerne nektet innreise til Storbritannia: - Klubben er sjokkert

Real-seier

Dortmund var klar for utslagsrundene i mesterligaen allerede før tirsdagens kamp. Seieren betyr at mannskapet til Thomas Tuchel er gruppeleder foran den siste runden.

Real Madrid, som også er klar for cupspillet, følger nærmest. Tirsdag ble det 2-1-seier borte mot portugisiske Sporting Lisboa. Franske scoringer av Raphaël Varane og Karim Benzema sørget for seieren.

Cristiano Ronaldo kunnet rundet 100 mål i europacupene med to scoringer tirsdag. Portugiseren må imidlertid vente på jubileet. Mot moderklubben Sporting Lisboa måtte han nøye seg med en målgivende pasning. (©NTB)

Publisert:
  1. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

  2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

  4. Viking-unggutt bytter klubb

  5. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

  6. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt