Håndballjentene fikk hjelpen de trengte av Ungarn

Ungarn-Tyskland gikk Norges vei. Det gjorde ikke kampen mellom Nederland og Romania.

Stine Bredal Oftedal (t.h.) og de norske håndballjentene fikk det resultatet de håpet på i oppgjøret mellom Ungarn og Tyskland. Her er hun med Emilie Hegh Arntzen.
  • mia.becker@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Tyskland ledet 25-24 på tampen av kampen mot Ungarn søndag ettermiddag, men slapp inn to mål i sluttminuttene og mistet alle poengene.

Det ungarske laget imponerte med sitt forsvarsspill og ga tyskerne kamp til siste slutt. Noémi Háfra ble Ungarns matchvinner.

Med tapet rotet tyskerne bort svært viktige poeng i jakten på semifinaleplass. Det ga også Norge en hjelpende hånd. Thorir Hergeirssons lag vant over Ungarn fredag og drar fordel av innbyrdes oppgjør dersom de ender med like mange poeng.

– Jeg tror det er et bra resultat for oss, sa Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal.

– Jeg så på telefonen og trodde det ble uavgjort. Det ble jubelrop da Ungarn vant, sa Veronica Kristiansen.

Les også

Da Stine Bredal Oftedal slet på landslaget: – Jeg forsto ikke hvorfor de ville ha meg med

Kun to norske seirer kombinert med «riktige» resultater i et par andre kamper, kan sende Norge videre til Paris og finalehelgen der.

– Det er ikke bare opp til oss lenger. Det visste vi etter Romania-kampen. Vi vet at det er en fordel at Ungarn slår Tyskland og at Romania slår Nederland, svarte Hergeirsson lørdag om veien videre og de forskjellige regnestykkene omkring en mulig norsk semifinale.

Ungarn gjorde altså jobben, men det maktet ikke Romania. Cristina Neagu og co. ble feid av banen med 29–24 søndag kveld.

Les også

Nederland ødela før Norge – syltynt EM-håp igjen

Les også

EM-debutanten oppfordres til å finne på noe «crazy»

Kan bli rekordjevnt

Alt kan imidlertid fortsatt skje i puljen. De norske jentene må slå Nederland tirsdag og Spania onsdag. Da vil Norge stoppe på seks poeng.

Det kan rekke til semifinale, men for at det skal skje må resultater i andre kamper slå inn Norges vei.

Les også

Bare ett lag har klart det før: Slik kan Norge kopiere enorm bragd fra 2012

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør. Dersom flere enn to lag ender på lik poengsum og har slått hverandre innbyrdes, går en tabell der målforskjellen avgjør inn.

Før kampene tirsdag og onsdag er det en mulighet for at hele fem lag – alle i gruppen minus Spania – kan havne på seks poeng. Det er mest sannsynlig at tre lag får lik poengsum og må skilles på innbyrdes resultater i en minitabell.

Les også

Sveriges EM-kamp flyttes på grunn av bråket i Frankrike

I den andre gruppen i hovedrunden spilte Sverige uavgjort 21-21 mot regjerende verdensmester Frankrike.

(©NTB)

Publisert: