Moyes-stikk til Manchester United: - De var en klubb med store tradisjoner

United-floppen mener storklubben har gått bort fra røttene.

Lørdag er David Moyes tilbake på Old Trafford - det som var hjemmebanen hans i en snau sesong.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ett av de store samtaleemnene før mandagens Boxing Day-møte mellom Manchester United og Sunderland, er naturligvis David Moyes´ retur til Old Trafford.

Skotten ble pekt ut som Sir Alex Fergusons etterfølger, før 2013/14-sesongen, men tiden hans i Manchester ble en aldri så liten katastrofe for mannen som hadde gjort sakene svært godt i Everton. Han fikk sparken allerede før han fikk gjennomført sin første sesong i klubben.

Les også

Mourinho om Zlatan: – Han er 35 år, men det virker ikke som om han er mer enn 25

– Tradisjonen er borte

Siden har storklubben ansatt først nederlandske Louis van Gaal, før portugisiske José Mourinho når styrer skuta. Akkurat det gjorde David Moyes et poeng av på pressekonferansen før møtet.

– Manchester United var en klubb med store tradisjoner, og de foretrakk å hente britiske managere. Den tradisjonen er borte, sier han.

Også på et annet punkt mener Moyes at hans tidligere arbeidsgiver har forandret seg i løpet av de to siste årene. De røde fra Manchester har bladd opp store penger for å hente blant andre Paul Pogba, Anthony Martial og Henrikh Mkhitaryan til klubben.

Les også

Den nye og praktfulle arenaen er blitt et mareritt – Riv den nå

– Det er også en fotballklubb som har hatt tradisjoner rundt pengebruk. De prøvde ikke å konkurrere med alle de andre klubbene. I stedet brukte man pengene på den riktige måten. Den delen er også borte, så jeg synes United har endret seg, mener Moyes.

Får Mourinho-støtte

Mandag møter han en av de største i bransjen – José Mourinho. Portugiseren viste sympati overfor Moyes da han ble spurt om skottens tid i klubben.

– En manager som ikke får sparken er ikke en god manager. Vi må få sparken. Så jeg mener det var et tungt tidspunkt i Davids karrière, og han må gjøre hva jeg måtte gjøre (etter å ha fått sparken i Chelsea), hva vi alle må gjøre, gå videre, og det var det han gjorde, sier Mourinho.

Man er ikke en god trener før man har fått sparken, mener José Mourinho.

Det ser ut til å ha løsnet for Manchester-klubben etter en noe tung start på sesongen. Laget har tre strake seire i serien, og har ikke tapt på åtte kamper.

For David Moyes og hans Sunderland handler det som forventet om å redde plassen på øverste nivå. Laget tok en viktig trepoenger hjemme mot Watford før jul, men ligger likevel under streken, på en foreløpig 18. plass.

Manchester United – Sunderland 16.00

Publisert: