Terje Risas minnefond sørget for drømmedag: Dette tror jeg pappa hadde satt pris på

Stortalenter fra Hordaland fikk møte EM-stjernene.

Stipend: Anna Jøsendal (til v.) og Madeleine Veivåg (t.h.) er i EM i Nederland etter å ha fått stipend fra Terje Risas minnefond. Risas datter Vilde Bøe Risa er også på plass for å følge laget hun helst skulle vært en del av.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

APELDOORN, NEDERLAND: For de norske landslagsjentene var mandag en dag for å fordøye nederlaget mot Nederland. For Anna Jøsendal (16) og Madeleine Veivåg (16) ble det derimot en drømmedag på treningsfeltet i Apeldoorn.

De to talentene fra henholdsvis Odda og Austevoll er på en tredagers inspirasjonstur til EM der de får følge de norske spillerne fra tett hold. Opplegget er finansiert gjennom et stipend de to har fått fra Terje Risas minnefond. Den tidligere Brann-spilleren Risa døde brått under Skjærgårdsrittet i 2013.

Les også

Andrine Hegerberg etter vrakingen: – Overraskende at jeg er så lett å sette ut

Kjempemulighet

– Stipendet gir oss en kjempefin mulighet. Vi får se hvordan nivået er og hva landslaget holder på med. Det er veldig stort og inspirerende å være her og få hilse på dem, sier Veivåg.

Stort øyeblikk: Anna Jøsendal (16) (t.h.) og Madeleine Veivåg (16) fikk en god prat med landslagssjef Martin Sjögren.

2000-modellen spiller for Sandviken der hun har fått testet seg med noen innhopp i Toppserien denne sesongen. Jøsendal er født i 2001 og har spilt for U16-landslaget. Hun melder til høsten overgang fra Odda til toppklubben Avaldsnes.

Les også

Brann-profil døde i sykkelritt

Les også

Halve det norske laget er forsvunnet i løpet av to år

HER FÅR DU MER EM-STOFF:

Agathe Bøe Risa, Terje Risas enke, er selv i Nederland for å følge Norge sammen med datteren Vilde Bøe Risa, som spiller fotball for Arna-Bjørnar. Begge er stolte av at minnefondet gir unge fotballspillere store opplevelser.

Les også

Syv steg fra Sandviken til europatoppen

– Dette tror jeg hadde vært i Terjes ånd. Han har alltid brent for talenter, sier Agathe Bøe Risa.

Hun forklarer hva de ser etter hos unge fotballspillere, enten det er jenter eller gutter:

– Det er Hordaland fotballkrets som velger ut hvem som får stipend. Vi har laget noen kriterier som sier at det ikke holder å være god, de unge spillerne må ha guts og vilje også. Vi prøver å velge dem som gjerne ikke er etablert på aldersbestemte landslag, men som ligger rett under. Da får flere muligheten.

Les også

Norge skjermer sine største stjerner etter fiaskoen – får kritikk av tidligere landslagsprofiler

– Det er fantastisk at disse jentene får denne muligheten til å se hva som skal til for å bli best i Norge. Dette tror jeg pappa hadde satt pris på, at pengene blir brukt til utvikling av unge kvinnespillere, sier Vilde Bøe Risa.

Les også

Fotballrevolusjonen Norge ikke er med på: – Det er egentlig hårreisende

A-landslaget er målet

En dag håper Jøsendal og Veivåg å få delta i et mesterskap selv.

– A-landslaget er hovedmålet. Det er helt klart. Så er det noen delmål som skal oppnås på veien, nikker de to.

Vilde Bøe Risa skulle helst vært en del av troppen allerede nå. Hun debuterte på A-landslaget med scoring før jul, og var også med på de første samlingene etter at Martin Sjögren ble ansatt som landslagssjef. Så røk hun korsbåndet, og er tidligst tilbake i oktober.

– Det er ganske kjipt å måtte stå her som tilskuer, selv om jeg har fordøyd det ganske lenge nå. Jeg skulle veldig gjerne vært ute på treningsfeltet, men jeg lærer mye av det og får en enorm motivasjon til å spille fotball igjen, sier Vilde Bøe Risa.

Publisert: