Milliarder er på spill, men erfaren lege advarer: – Det er én ting jeg virkelig, virkelig frykter

– Dette må han tåle, sier norsk ekspert om Conor McGregor.

Conor McGregor skal ut i sin første skikkelige boksekamp - og møter legendariske Floyd Mayweather.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er knyttet store forventninger til bokseduellen mellom Floyd Mayweather (40) og Conor McGregor (29) natt til søndag.

De to superstjernene vil trolig tjene en samlet sum tilsvarende rundt 2,3 milliarder kroner på kampen, som arrangeres i Las Vegas.

Dette er McGregors første boksekamp. Han har blitt verdenskjent gjennom MMA, som er en blanding mellom boksing og en rekke andre kampsporter.

Iren har likevel vært svært selvsikker i ukene frem mot kampen, og blant annet sagt at Mayweather vil «være bevisstløs innen to runder».

Les også

Billettene til gigantkampen selges for svimlende summer: – Helt vanvittig

«The Association of Ringside Physicians», som består av flere enn 100 bokseleger, er imidlertid bekymret for McGregors helse.

– Vi ble veldig overrasket over at kampen i det hele tatt ble godkjent, og at det ble gitt klarsignal til å gjennomføre den, sier Larry Lovelace, lederen i «The Association of Ringside Physicians», til New York Times.

– Det jeg virkelig, virkelig frykter, er at noen kommer til å bli alvorlig skadet i denne kampen, fortsetter Lovelace, som har jobbet som lege i 36 år.

Floyd Mayweather og Conor McGregor møtes i ringen natt til søndag, Her er de på en pressekonferanse i Las Vegas denne uken.

Begrunnelsen

Floyd Mayweather er en legende innen boksing, og gikk 49 kamper ubeseiret i sin karrière før han la opp for to år siden.

Det er Nevada State Athletic Commission som er ansvarlige for å ha godkjent Mayweathers comeback-kamp - som altså blir mot MMA-stjernen McGregor.

– Hvis du har bestemt deg for at Conor aldri har hatt en amatør- eller proffkamp, kan jeg ikke få deg til å endre mening, sier Bob Bennett, lederen for kommisjonen som godkjente kampen, til New York Times.

– Hvis du sammenligner ham med Floyd Mayweather i dag, er Conor den høyeste, sterkeste, mest kraftige utøveren. Han er også venstrehendt, noe som gjør det litt vanskeligere for en konvensjonell bokser. Han er 12 år yngre enn Floyd, forklarer Bennett.

Les også

VM-stjernen tatt på fersken: Her fanger TV-kameraene opp jukset under vannet

– Dette skal McGregor tåle

Den tidligere proffbokseren Thomas Hansvoll skal kommentere kampen for Viasat.

– Jeg tror ikke sikkerheten blir noe problem, sier Hansvoll til Aftenposten, før han utdyper:

– Mayweather er ikke en stor knock-out-bokser heller. Han er en defensiv bokser, han er ikke som Mike Tyson i stilen. Det er ikke slagkraften som er det skumle. I tillegg er McGregor vant til vel så tøffe tak.

Hansvoll får støtte fra kollega Roar Petäjämaa

– Kommisjonen har godkjent kampen basert på fakta. McGregor er en dyktig utøver. Han kan forsvare seg. Bokseslagene er nok ikke farligere for ham enn å få et kne eller et albue i hodet, sier Petäjämaa, som også

– Dette skal han tåle, legger han til.

Har endret mening om Mayweather

Det virker ikke som om McGregors målsetning for kvelden kun er å komme helskinnet ut av ringen.

– Etter 26. august vil jeg være en Gud innen boksing, uttalte iren tidligere i august.

Mange har imidlertid tatt til orde for at kampen er en farse, og at Mayweather vil vinne enkelt.

– Det er en kamp som er vanskelig å spå, sier imidlertid Viasat-ekspert Hansvoll, som ser svakhetstegn hos Mayweather.

– I starten tenkte jeg at det ville være lett for Mayweather. Men etter å ha satt meg mer inn i materien, ser jeg at han er blitt 40 år. Han la også opp for to år siden, og jeg vet at boksing er ferskvare. Selv om det bare er to år, er det lenge, hvert fall i den alderen, sier Hansvoll, som også påpeker at McGregor drev med boksing i sine yngre dager.

Les også

– Han kommer til å bli drept, sa bokselegenden. Nå glefser Conor McGregor tilbake

– Han er ikke bare småfrekk, men ordentlig frekk

Roar Petäjämaa tror også McGregor potensielt kan overraske.

– De første rundene blir avgjørende, siden McGregor har plantet tanken «jeg skal slå deg ut innen fire runder» i Mayweathers hode, sier Petäjämaa.

– Mayweather er legendarisk, og har nok også lyst til å bevise et poeng. Han har nok veldig lyst til å slå ut den unge iren, som er frekk hele tiden. Han er ikke bare småfrekk, men ordentlig frekk.

Fornærmelsene har haglet mellom de to superstjernene i ukene frem mot kampen. Natt til søndag skal imidlertid ord bli til handling.

Selve arrangementet, som går i Las Vegas, starter rundt 5 grytidlig om morgenen norsk tid. Ifølge den britiske avisen The Telegraph vil imidlertid selve kampen trolig starte nærmere klokken 6 norsk tid.

Publisert: