Norsk 4.-divisjonsspiller imponerer i Frankrike

Kawasu Jabai (17) scoret tre ganger i en treningskamp. Nå har Nice forlenget treningsoppholdet.

Kawasu Jabai (17) spiller til daglig 4.-divisjonsfotball for Express. Nå imponerer han på prøvespill for den franske klubben Nice.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Arendalitten Jabai, som til daglig spiller på 4.-divisjonslaget Express, trener for tiden med reservelaget til den franske toppklubben Nice.

— Han hadde en veldig god treningskamp, hvor han scoret tre mål. Jeg har snakket med Isac Doru, som har ansvaret for treningsopplegget i Frankrike. Klubben ønsker nå å beholde ham fram til neste lørdag, sier daglig leder i Express, Magne Aslaksen.

17-åringen skulle etter planen kommet hjem til Norge fredag, men får nå muligheten til å sikre seg en kontrakt med det franske storlaget.

— Jabai var veldig god på torsdagens trening. Da trente han med U19-laget til klubben. De har blant annet en midtbanespiller som er på G18-landslaget til Frankrike, og en 17-årig brasilianer som Bayern München er interessert i, så det er ikke akkurat dårlige spillere, sier Aslaksen.

- Hvordan ser du på mulighetene for en overgang?

— Jeg vet ikke. Det er avhengig av hva som skjer den neste uke. Da blir det flere treninger og en ny treningskamp, sier Aslaksen, og legger til at Doru snakker engelsk, og har tatt godt vare på Jabai under treningsoppholdet.

— Han har kontakter i Nederland og Tyskland, så det kan bli noe annet uansett.

Express ønsker uansett å hjelpe Jabai. 17-åringen har en drøm om å få prøvd seg i utlandet.

— Det er rart man må ut av Norge for å bli oppdaget, sier Aslaksen.

Publisert: