Jacobsen gjør comeback i bokseringen på hjemmebane

MMA-utøveren blir det andre lokale innslaget under stevnet på Sotra.

TILBAKE: Alexander Jacobsen er MMA-utøver, men skal i mars tilbake i bokseringen. – Det var boksing jeg drev med fra jeg var 14 til jeg var 23 år, så nå handler det om å få det inn igjen i kroppen, sier Jacobsen. Her sammen med treneren sin, Niclas Johansson.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Forrige uke ble det bekreftet at Tim-Robin Lihaug (26) får bokse på hjemmebane, med tittelkamp mot finske Timo Laine i Sotra Arena. Nå er det klart at en annen lokal kampsportutøver er klar for stevnet i mars.

– Det blir helt rått. Det er jo boksing jeg kommer fra, og som jeg drev med fra jeg var 14 til jeg var 23 år, så nå handler det om å få det inn igjen i kroppen, sier Alexander Jacobsen (30).

Fikk dispensasjon

Jacobsen skulle egentlig gå en proffkamp i MMA gjennom Cage Warriors i mars, men etter mye frem og tilbake, og en motstander som trakk seg, ble det ikke noe av. Dermed ble det en uke i Syden i stedet, før forberedelsene til «The Homecoming» på Sotra i mars og møtet med finske Dimitri Faltin.

– Jeg måtte forhandle litt med Cage Warriors, men det gikk helt fint. Det er jo på Sotra jeg er født og oppvokst, og jeg gleder meg til å vise frem god boksing til publikum, og at jeg fremdeles har det i meg, sier Jacobsen.

Tapte mot finne sist

MMA-utøveren gikk tre proffkamper i boksing i 2012, men byttet ut bokseringen med MMA-oktagonet etter et tap for finske Fitim Latifi.

– Han tapte mot en finne i Finland, og nå kan vi snu den. Alexander er en god fighter fra Sotra og vi ville gjerne ha ham med, og han hadde veldig lyst selv også, sier Thomas Hansvoll, daglig leder i ProBox Norway, som arrangerer stevnet i Sotra Arena.

HJEM: Alexander Jacobsen blir det andre lokale innslaget under stevnet i Sotra Arena.

– Skikkelig tøffing

Jacobsen vet lite om sin finske motstander, som står oppført med to seirer, to tap og en uavgjort. Den tidligere proffbokseren og treneren, Hansvoll, sier følgende om Faltin:

– Han er en skikkelig tøffing, selv om merittlisten hans ikke er så pen, så her må Alexander være skikkelig forberedt. Finnen har fått tidlig beskjed om kampen, og ut fra det jeg har fått høre den finske kontaktpersonen så skal Faltin sparre en del sammen med Timo Laine.

– Da hadde det blitt trøkk

Laine skal som kjent møte det andre lokale innslaget, Lihaug, i tittelkampen under stevnet.

– Billettsalget har gått bedre enn vi forventet. Taket er i utgangspunktet 2200, men muligheten for å øke til 3600 er til stede. Da hadde det blitt trøkk der, sier Hansvoll.

Jacobsen er spent på stemningen som venter i Sotra Arena.

– Jeg håper det blir dritkult. Nå er de to største profilene i kampsport fra Sotra med, sier Jacobsen.

Publisert: