Messi endte måltørken med fire scoringer

Etter fire ligakamper uten mål scoret Lionel Messi like godt fire ganger i Barcelonas 5–0 seier over Eibar i spansk La Liga lørdag.

Lionel Messi slo voldsomt tilbake etter måltørke og scoret fire mål mot Eibar i La Liga lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Barcelona – Eibar 5–0

Selv med godt spill og flere målgivende pasninger den siste tiden har målene uteblitt for Messi, men etter et snaut kvarter i lørdagens kamp mot Eibar kom endelig målet, så overlegent som nesten bare Messi kan.

Argentineren fikk ballen 30 meter fra mål omringet av Eibar-spillere, men satte fart mot sekstenmeteren, dro av to mann med en lekker tunnel og chippet elegant over keeper.

Hat trick

Like før pause scoret Messi to mål på under tre minutter og sikret hat trick.

Først løp han seg fri på venstre side av boksen og overlistet keeper med en markkryper i lengste hjørnet, og like etterpå var han heldig etter å ha vært uselvisk.

Ivan Rakitic vant ballen høyt i banen, og plutselig var Barcelona tre mot én foran mål. I stedet for å skyte la Messi ballen tilbake til Antoine Griezmann, men før franskmannen fikk skutt taklet en forsvarsspiller ballen tilbake til Messi. Han kunne skyte inn sitt hat trick.

Med 3–0 til pause så 2. omgang ut til å bli en ren transportetappe før Messi scoret igjen like før slutt og Arthur la på til 5–0.

Les også

Haaland med nok en klassescoring: – For en fantastisk spiller

Dansk debut

Danske Martin Braithwaite fikk sin Barcelona-debut da han kom inn etter 72 minutter og var involvert i begge de to siste målene.

87 minutter ut i kampen tok den danske spissen ballen ned på brystet i boksen og slo inn til Messi foran mål etter lekkert fotarbeid. Messi ville ikke være noe dårligere, dro av keeper med en kjapp skuddfinte og kunne enkelt legge på til 4–0.

Rett etterpå var Braithwaite nære ved å score selv, men keeper reddet så vidt med en beinparade. Arthur var først på returen og scoret kampens siste mål i Barcelonas 5-0-seier.

Seieren gjør at Barcelona går opp på tabelltopp, to poeng foran Real Madrid, som spiller sin kamp borte mot Levante lørdag kveld.

Publisert:
  1. Lionel Messi
  2. FC Barcelona

Mest lest akkurat nå

  1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

  3. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

  4. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

  5. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.

  6. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø