Mäntylä: – Jeg gjorde feil som en 10-åring

Tero Mäntylä (23) er på ingen måte fornøyd med det han har fått vist i sine to første kamper for AaFK.

Tero Mäntylä (23) er på ingen måte fornøyd med det han har fått vist i sine to første kamper for AaFK.
 • Kristian Stenerud
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

KVELDENS KAMP MELLOM AALESUND OG KRISTIANSUND KAN DU FØLGE DIREKTE HER KLOKKEN 18.30.

Trener Harald Aabrekk har store forventninger til midtstopperen som ble hentet fra den bulgarske klubben Ludogorets. Men i den forrige treningskampen mot Ranheim gjorde 23-åringen flere enkle feil som ga 1. divisjonsklubben flere målsjanser. Mäntylä må spesielt ta på seg skylden for Ranheim andre scoring i 3-1-tapet i storhallen i Ålesund.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg har sett noen klipp fra kampen. Jeg har ikke vært fornøyd med prestasjonene mine så langt, for jeg kan så mye bedre, sier han til Sunnmørsposten.

Ifølge Mäntylä er det fem-seks måneder siden han har spilt seriekamper, så det er kanskje ikke så rart formen ikke er på topp.

Kamprytme

– Jeg tror det handler om at man må komme inn i kamprytmen igjen. Når man ikke har den inne, så er det lett å gjøre slike dumme feil som jeg gjorde i forrige kamp. Jeg brukte for lang tid på å se hvilke muligheter jeg hadde, så mistet jeg ballen. Det er noe jeg har tatt lærdom av, men jeg gjorde feil som en 10-åring gjør. Det er ikke akseptabelt når man er 23 år og spiller seniorfotball, sier han.

Trener Harald Aabrekk er ikke spesielt bekymret for Mäntyläs svake kamp mot Ranheim.

– Jeg har sett Tero spille veldig godt mot de beste spillerne i Europa, så jeg er ikke veldig bekymret. Det med å sette i gang spillet bakfra er noe han ikke har gjort så mye av. Tidligere har han vært vant til at de bare slår ballen opp, men mot Ranheim ble det litt for mye spill der bak, sier Aabrekk.

Tøff oppkjøring

Selv om Mäntylä ikke er fornøyd med det han har fått vist i treningskampene, så liker han godt sesongoppkjøringen i AaFK.

– Det er spennende å være her og trene hardt sammen med de andre spillerne. Det er en hardere sesongoppkjøringen enn den jeg har vært vant til tidligere, men jeg tror vi trenger det. I Bulgaria var oppkjøringen mye kortere, sier 23-åringen.Han synes ikke det er så stor forskjell på norsk og bulgarsk fotball.

– Tempoet er bra i norsk fotball og vi skal spille mye med ballen i laget, så stilen er ganske lik med, sier Mäntylä.

FAKTA

Navn: Tero Mäntylä.Født: 18.04.1991 (23 år). Fødested: Seinäjoki, Finland.Posisjon: Midtstopper.Tidligere klubber: TP-Seinäjoki, Portsmouth, Inter Turku og Ludogorets Razgrad.Aktuell: 23-åringen lover bedring etter en svak kamp mot Ranheim for ei uke siden. I dag får han en ny sjanse mot Kristiansund.

Les også

 1. - Barrantes på vei til Kina

 2. - Tror ikke Ulvestad blir i Aalesund

 3. Aalesunds mange uløste spørsmål

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 4. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

 6. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus