Islandsk minister hyller landslagssjefen: - Lagerbäck for president!

Svenske Lars Lagerbäck er i ferd med å utrette fotballmirakler på Island. Etter borteseieren mot Nederland ble han lansert som president av et regjeringsmedlem.

NY PRESIDENT? Lars Lagerbäck hylles etter triumfen mot Nederland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Energiminister Össur Skarphedens gledesutbrudd på Facebook etter torsdagens 1-0-seier må nok sees på med en solid porsjon humor, men at svenske Lagerbäck har vunnet folket på Sagaøya behøver ingen å lure på.

— Utrolig! Seier på bortebane mot Nederland! Lagerbäck til Bessastadir!! Skrev tidligere utenriksminister Skarpheden på sin Facebook-profil, ifølge det islandske nettstedet fotbolti.net.

Bessastadir har siden andre verdenskrig vært den islandske presidenten residens.

Les også

Island sjokkerte stormakten - tok et langt steg mot EM

Matchball

PUBLIKUMS HYLLEST: 3000 islendinger var i Amsterdam for å se sine helter vinne - her takker laget for støtten.

Dagen etter bragden i Amsterdam var også islandsk presse euforiske i sin hyllest av landets fotballhelter. Landslagssjef Lagerbäck får mye av æren for eventyret.— Om det er mulig å lokke Lagerbäck til å bli islandsk statsborger, for så å bli president, er uklart. Men det er helt sikkert at svensken er enormt populær blant islendinger og nesten har oppnådd legendestatus, skriver fotbolti.net.

Noen stor feiring ble det imidlertid ikke på Lagerbäck og hans spillere etter triumfen mot Nederland torsdag. Sannheten er nemlig at de har en siste jobb igjen å gjøre.

Island trenger tre poeng til for å sikre billetten til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Den første matchballen kommer hjemme på Laugardalsvöllur søndag. Motstander Kasakhstan.

— Vi er veldig nær, men det er tre poeng som gjelder søndag og vi må være hundre prosent profesjonelle, sier Lagerbäck til svensk TV og avviser alle muligheter for festligheter.

I førersetet

Torsdagens resultat betyr også at lille Island har slått stormakten Nederland både borte og hjemme i EM-kvalifiseringen.

— Vi kan være virkelig stolte av å vinne to kamper mot et av de beste angrepslagene i Europa. Denne seieren er den største i islandsk fotballhistorie, sa Heimir Hallgrimsson.

Han deler landslagssjef-oppgavene med Lagerbäck.

At Island skal rote bort VM-billetten nå, synes uansett utenkelig. Laget topper i øyeblikket gruppe A med 18 poeng, mens Tsjekkia følger deretter med 16. Nederland på tredjeplass har kun ti. (©NTB)

Publisert: