Elyounoussi: - Tysk fotball passer oss nordmenn godt

Elyonoussis Hoffenheim møtte Leeds til treningskamp på Åråsen – hvor Lars Vaular lagde liv før kampstart.

Tarik Elyounoussi gleder seg over at halve landslaget spiller i Tyskland. Her er han på Åråsen før kampen mot Leeds.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Leeds-Hoffenheim 1–2

LILLESTRØM (aftenposten.no): Hoffenheim-spiller Tarik Elyounoussi (27) gleder seg over at flere og flere nordmenn havner i Tyskland og mener det er riktig steg å ta for norske spillere.

— Den tyske ligaen er veldig fin – og det er absolutt en bra liga å utvikle seg i. Tyskerne er veldig disiplinerte – det er ikke noe tull. Det tror jeg passer oss nordmenn veldig bra, sier nordmannen til Aftenposten etter treningskampen mot Leeds, der Bundesliga-klubben stakk av med en knepen 2-1-seier på Åråsen.

- Mange gode lag i 2. Bundesliga

Hvis Moldes Martin Linnes melder overgang til Nürnberg på nivå to i tysk fotball, blir han den 15. nordmannen i Tysklands to øverste divisjoner.

Tarik Elyounoussi spilte andre omgang for Hoffenheim mot Leeds.

— Det er veldig gledelig å se at det er så mange nordmenn i Tyskland nå, og det er vel også fordi vi presterer, at de ser mer mot Norge, fortsetter Elyounoussi.Ekspertene er imidlertid uenige om også 2. Bundesliga – nivå i Tyskland – er en god nok liga for norske spillere med landslagsambisjoner.

— Vi møter ofte 2. Bundesliga-lag i cupen og slikt, og det er ingen enkel oppgave å møte de lagene. Det er en veldig fin utviklingsarena, sier Elyounoussi.

Les også

- Hvis 2. Bundesliga er bakgård, så er det en j… fin bakgård

Tror været avgjorde

Hans tyske lag har valgt å legge sesongoppkjøringen i Norge i sommer, uten at 27-åringen helt vet hvorfor.

— Det var kanskje været som gjorde at vi havnet her. Det var jo fryktelig varmt i Tyskland da vi trente der. Så det er suverent for oss å kunne komme hit og trene i fred uten å være helt døde. Og her har det vært kjempegode treningsforhold, og vi bor på Losby Gods med fine omgivelser. Guttene har i alle fall ikke klaget, sier Elyounoussi og ler.

Lars Vaular lagde liv på Åråsen med sin sang om Leeds-legenden Gary Speed.

Og han synes det er hyggelig å være hjemme i Norge. På tirsdag spilte Hoffenheim treningskamp mot Elyounoussis tidligere klubb Lillestrøm, mens til uken venter treningskamp mot Fredrikstad – klubben 27-åringen spilte for da han gjorde seg kjent for Fotball-Norge.— Jeg spilte jo ikke så lenge i Lillestrøm, men det er alltid hyggelig å være tilbake her, og spesielt i Norge. Og det blir veldig gøy å møte Fredrikstad, for det blir første gang jeg spiller mot dem.

- Hva gjør du om du scorer mot dem?

— Da jubler jeg fælt. Nei da, det er jo bare en treningskamp. Vi skal prøve på ting, og det kommer til å bil en hyggelig greie, sier tysklandsproffen med et smil.

Familien er dessverre for Elyounoussi bortreist når han kommer hjem til Fredrikstad, men 27-åringen vet at mange venner vil ta turen på kamp.

Lars Vaular-show

Ikke overraskende var det Leeds som trakk flest supportere til Åråsen lørdag, og totalt 2824 tilskuere var på plass. Leeds-supporter Lars Vaular laget skikkelig god stemning før kampstart da han sto midt blant Leeds-supporterne og sang «Gary Speed» – låten han har laget som en hyllest til den tidligere Leeds-spilleren.

Les også

Leeds-fans involvert i brutal slåsskamp - nå kommer klubben til Norge

Leeds-trener Uwe Rösler var tilbake i Lillestrøm hvor han avsluttet spillerkarrieren og startet trenerkarrieren.

— Jeg har mange gode venner her, og dette var en fin mulighet til å ta med laget hit. Jeg har mange gode minner herfra.

Leeds-trener Uwe Rösler synes det var hyggelig å være tilbake på Åråsen.

Han var fornøyd med sine gutter tross tap.— Første omgang var fantastisk. De scoret et fantastisk mål, og vanligvis møter vi ikke så god motstand i vår liga, sier Rösler etter kampen.

Leeds spiller på nivå to i England og havnet på en 15. plass forrige sesong. Rösler tok over klubben i mai i år.

Mark Uth og Steven Zuber scoret målene for Hoffenheim, mens Tom Adeyemi socret for Leeds.

Publisert: