Gamst: - Rett å få inn en utenlandsk trener som landslagssjef

Morten Gamst Pedersen tror Lars Lagerbäck er rett mann til å ta Norge videre. Men Gamst håper nysjefen får flere spillere med ekstremkvaliteter å velge blant.

Morten Gamst Pedersen, her på trening i tyrkiske Belek onsdag formiddag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Gamst Pedersen var nærmest fast på landslaget fra 2004 til 2014 og scoret 17 mål på 83 landskamper. Nå er han TIL-spiller etter en lang karriere i utlandet og på på landslagsnivå.

– Jeg synes Lars er et godt valg. Jeg kjenner han ikke kjempegodt, men jeg vet om han, og hva han har gjort, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø om ansettelsen av Lars Lagerbäck som norsk landslagssjef.

Les også

Lagerbäck er Norges nye landslagssjef: - Det blir tøft, krevende og spennende

Les også

I løpet av fem år sjokkerte Lagerbäck fotballverden: - Norge er i en lignende posisjon

– Skape lag

Selv er han på treningsleir med TIL i Tyrkia, og ser fram til hva Lagerbäck kan få til med det norske laget.

– Se på hva Lagerbäck gjorde med Island. Der skapte han et lag, og det må vi bygge videre på. I Norge har vi ikke de største individualistene i verden, og da er det viktig å ha en enhet som presterer, sier Gamst til iTromsø.

Han liker fotballforbundets valg gjennom å hente Lagerbäck - ikke bare grunnet merittene til den svenske treneren.

– Jeg håpet på en utlending, og jeg tror det er greit å få inn litt nytt blod, sier Gamst Pedersen.

Han tror dog ikke laget over natta kommer til å bli radikalt bedre trass i byttet av landslagssjef. I sine 10 år på landslaget hadde Gamst både Åge Hareide, Egil «Drillo» Olsen og Per-Mathias Høgmo som trener.

– For å lykkes må man skape en gruppe som fungerer sammen. I Norge har vi mange gode fotballspillere, og det gror godt på U21-landslaget, men det er ikke så mange som har en ekstremegenskap. Og det tror jeg vi må være flinkere å dyrke. Man må være lojal mot laget, men det at vi kan ha noen med ekstreme egenskaper i tillegg kan ofte være med på å vippe kamper i vår favør, sier Gamst til iTromsø.

Les også

Svenskenes reaksjon på Lagerbäck-nyheten: «Bomben»

Savner ekstremkvalitet

Selv snakker Gamst om sin egen ekstremkvalitet som gjorde at han fikk flere landskamper enn de fleste.

– Jeg var god på dødballer og innlegg. Og det med venstrefoten. Jeg hadde ikke havnet øverst på lista i Premier League på dødballer og målgivende uten, sier Gamst.

Den tidligere Blackburn-spilleren tviler sterkt på at vi får se Norge i VM i 2018. Der har Norge fått en skjev start og bare tatt tre poeng av 12 mulige.

– Tyskland vinner garantert gruppa. Det har skjedd mye i fotballen, men det er kanskje greit at man aksepterer at VM-toget er gått, og ha litt arbeidsro for å øve seg i kvalikkampene der det betyr noe. Selvfølgelig skal man prøve å vinne, men får man sett på litt spillermateriale. Så kan man se fram mot EM i 2020. Men man skal aldri si aldri, sier Gamst.

Lagerbäcks sju sluttspill med tre nasjoner er imponerende tall.

– Vi får håpe han har noen flere i seg da, sier Gamst og smiler.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk