Bjørdal: – Vet at det forventes mer av meg

Henrik Bjørdal om den vanskelige sesongstarten, den nye trenerduoen og cupfinaledrømmen.

Henrik Bjørdal tror laget bare kommer til å bli bedre og bedre utover sesongen. Han drøm er å få spille cupfinale på Ullevaal i november med AaFK. Her er han tilbake på Valdervoll der han har tilbragt mange timer med egentrening, men torsdag var han der for å se Valder slå Emblem 5-2.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter en lang periode med oppturer fikk Henrik Bjørdal en vanskelig start på sesongen. Det tror han kan ha vært bra. De fleste ekspertene trakk før sesongen fram Bjørdal som en av flere unggutter som kom til å prege eliteserien i år. Men så langt har ikke alt gått vegen for unggutten. Derfor betydde det ekstra mye for han å score i onsdagens cupkamp mot Strindheim.

– Det var lenge siden sist jeg hadde scoret, så derfor var det litt følelser som kom ut. Ting har ikke gått helt slik jeg hadde håpet, men det er ikke noe jeg har vært bekymret for. Jeg har slitt litt, men jeg har slitt sammen med laget. Nå har vi fått to gode kamper mot Bodø/Glimt og Vålerenga, men jeg vet at det forventes mer av meg, sier 18-åringen.

Les også

Aalesund videre etter skrekkstart

Ikke preget

Bjørdal tror ikke han har vært preget av at mange fotballeksperter og publikum har hatt store forventninger.

– Det glir litt tanker inn av og til, men de glir like raskt ut igjen, sier han og smiler.

18-åringen har spilt fra start i de seks første serierundene og i begge de to første cuprundene.

– Det betyr mye og gir meg trygghet at jeg har fått spille selv om det har buttet litt imot. Det er bra at jeg ikke har blitt satt på benken i flere kamper av den grunn, sier han.

SCORET MOT STRINDHEIM: Etter en litt tung start på sesongen, var det en stor opptur for Henrik Bjørdal å score mot Strindheim i onsdagens cupkamp

Unggutten har blant annet hatt en prat med trener Trond Fredriksen om sesongstarten.– Jeg har sagt at han må snu det til noe positivt. Alle opplever motgang, men han har hatt flyt siden jeg traff han da han var 13 år. Men nå ser det ut som det er i ferd med å snu for han, sier Fredriksen.

– Når du er ung må du forvente at det kommer noen tunge perioder, for det har gått oppover lenge nå, sier Bjørdal.

– Kanskje du trengte en nedtur?

– Ja, det kan faktisk være.

Les også

Se målfesten i Strindheim-Aalesund

– Rart det skal være slik

I forrige uke fikk Harald Aabrekk sparken som AaFK-trener. Etter det står klubben med tre strake seire og optimismen er tilbake i spillergruppen igjen.

– Det virker som alle kan løpe litt mer og jobbe litt hardere. Det er litt rart det skal være slik, men det har vært veldig gøy å spille fotball igjen i de siste kampene.

– Og ting går lettere for deg også?

– Ja, det gjør det. Det er litt tydeligere hvordan vi skal spille og jeg tror alle spillerne vet hva de skal gjøre også, sier Bjørdal.

Han er svært glad for at det er Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft som har tatt over hovedansvaret.

– Jeg har hatt dem som trenere siden jeg kom til klubben som 14-åring. De har alltid vært av mine nærmest som spillerutviklere, så det gir en ekstra trygghet å ha dem igjen, sier han.

Kjent spillestil

Det betyr også at unggutten kjenner seg godt igjen i fotballen Fredriksen og Fjørtoft ønsker at AaFK skal spille. Nå håper Bjørdal at oppturen fortsetter mot Sandefjord på søndag.

– Jeg har ikke fått sett så mye på Sandefjord, men det er et sterkt hjemmelag. Jeg tror vi har gode sjanser til å ta tre poeng både på søndag og onsdag (mot Sarpsborg 08) neste uke.

Han tror laget bare vil bli bedre utover sesongen, men det er spesielt i cupen han har et stort håp.

– Jeg var på cupfinalen i 2011 og synes det var veldig spesielt. Det hadde vært stort å få oppleve det selv som spiller, men det er fortsatt et godt stykke fram før vi er der, sier midtbanespilleren som ser ut til å starte mot Sandefjord også.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering