VIF-helten: - Er ikke den som elsker oppmerksomhet

Alexander Mathisen er en av VIF-trener Kjetil Rekdals trofaste tjenere. Likevel sto sjefen med «ræva» til da Mathisen tok straffe.

 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

VÅLERENGA — LILLESTRØM 2-0

ULLEVAAL (Aftenposten): Vålerenga klatret opp på 2. plass på tabellen etter 2-0-seieren over Lillestrøm. Matchvinneren advarer serieleder Rosenborg, og mener trønderne skal få kamp om gullet.

— Dette er en av de viktigste kampene i året, og at vi klarte å slå dem på en dag hvor ikke alt fungerte helt perfekt, er deilig. Og en ekstremt viktig seier med tanke på hvor vi ligger på tabellen. Selv om det blir tøft så går vi for gull, sier Alexander Mathisen til Aftenposten.

Nesten 16.000 tilskuere fulgte lokaloppgjøret på landskamparenaen. De fikk se et Ullevaal innpakket i tykk Lillestrøm-røyk, slik at oppgjøret ble utsatt i et par minutter. I en ikke altfor velspilt og sjanserik affære gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Lillestrøm gjorde det vanskelig for hjemmelaget, og Kjetil Rekdals elleve utvalgte fikk det heller ikke helt til å klaffe.

Les også

Vålerenga slo erkerivalen - Klanen sang «stille i fjøset»

Straffe og selvmål

Men fire minutter etter pause ble Ruben Kristiansen løpt over ende i gjestenes felt av Erling Knudtzon. Soleklar straffe etter en klønete inngripen fra LSK-spilleren. Fra ellevemeteren var Alexander Mathisen sikker. Fra VIF-benken fulgte Kjetil Rekdal skuddet med ryggen mot banen.

STRAFFEHELT: Alexander Mathisen setter inn 1-0 bak Arnold Origi.

Etter 65 minutters spill trampet samme Mathisen nedover høyrekanten foran Klanen. Han sendte fra seg et godt innlegg som Lillestrøm-stopper Marius Amundsen klarerte i eget nett.2-0 til hjemmelaget. "Stille i fjøset", sang VIF-supporterne.

Rekdal sto med ryggen til

Flere mål ble det ikke. Og Vålerenga klatret opp på 2. plass på tabellen. Seks poeng bak serieleder Rosenborg.

— Det var veldig deilig å få til en sånn kamp. Spesielt med tanke på at skader har ødelagt mye av sesongen min. Men nå er jeg skadefri og kjenner at formen virkelig er på gang. Og når laget vinner og jeg er skadefri, da er alt bra, sier den 28 år gamle Oslo-gutten beskjedent.

- Rekdal sto med ryggen til da du tok straffen. Hvilke tanker gjør du deg om det?

— Han gjør vanligvis det når vi får straffe. Mulig han var ekstra redd når jeg skulle ta den. Men jeg har pleid å ta en del straffer under ham tidligere, Og når Daniel Fredheim Holm er skadet, var det klart før kampen at jeg skulle ta den.

- Hvordan var presset?

— Litt press er det jo. Hjemme mot Lillestrøm. Og det sto om en 2. plass på tabellen. Men det må man bare blokke ut og konsentrere seg om det man skal gjøre, sier Mathisen.

- Ikke tilfeldig at Alex avgjorde

Han har spilt under Rekdal i VIF forrige gang "I" var her. Og i Aalesund under samme mann. Rekdal hentet ham tilbake til VIF også i hans andre periode som sjef her. Og nå var det Mathisens tur til å havne i hovedrollen.

— Jeg er ikke den typen som elsker oppmerksomhet. Det kan du spørre de andre på laget om. Jeg løper ikke foran kamera så fort jeg får mulighet. Men selvfølgelig var det deilig med en slik kamp, sier Mathisen og gliser.

Den sympatiske Oslo-gutten høstet ros også hos treneren.

— Det er ikke tilfeldig at det var Alex som sto frem og avgjorde dette. Han har stor kapasitet og jobber hardt. Det var ikke noe spørsmål om han skulle spille. Problemet hans er skadene. Når han er skadefri er han en viktig spiller, og nå begynner han å komme i god form også. Det er fint at han får litt oppmerksomhet, sier Rekdal og smiler.

Vil skape høst-spenning

- Ryggen til da straffen skulle tas?

— Ja. Jeg har i grunn bare følt meg trygg da jeg tok straffer selv. Det er helt forferdelig når andre tar. Som aktiv ga jeg aldri fra meg noen straffer. Men om jeg kunne tatt den i dag er jeg usikker på, sier den tidligere landslagskapteinen og humrer.

FULL JUBEL: Vålerenga tok seieren mot erkerival Lillestrøm mandag kveld.

Han sier det samme han har sagt til Aftenposten i hele sommer: drømmen er seriegull, men at luken på seks poeng opp til Rosenborg er stor. Men håpet lever etter tre viktige poeng i derbykampen.— Vålerenga har alltid ambisjon om å vinne. Rosenborg har et komfortabelt forsprang. Men vi får se hvordan det går. Kanskje kan vi klare å skape litt spenning utover høsten.

Kippe ikke bekymret

Høsten ser annerledes ut for gjestene fra Romerike. Kaptein Frode Kippe vet hvor fort ting kan snu i dette gamet. Men er klar over alvoret i situasjonen.

— Det viktigste for oss er at klubben overlever. Vi har en anstrengt økonomi, og vi skal jobbe steinhardt for å vinne fotballkamper fremover. Vi er nødt til å begynne å vinne. Vi har slitt i halvannen måned nå. Men om det er grunn til bekymring vet jeg ikke. Vi skal holde oss unna den verste nedrykksstreken. Men vi vet det er jevnt, både opp og ned på tabellen, sier LSK-kapteinen til Aftenposten.

Det er fem poeng ned til direkte nedrykksplass for "kanarifuglene". Samtidig er ikke avstanden større oppover før man nærmer seg lagene som jager bak medaljeplassene.

Vålerenga byttet plass med Stabæk, og har ett poengs forsprang på Bob Bradleys menn. Lørdag møtes de to på Nadderud.

— De overrasket oss litt i kampen på Ullevaal som de vant. Det skal de ikke få lov til denne gangen, sier Kjetil Rekdal og smiler lurt.

Les også

 1. Riise åpner for Aalesund-retur i januar

 2. - Molde-spiller på vei til Odd

 3. Helland: - Slike «trusekamper» er deiligst å vinne

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Lillestrøm SK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 5. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

 6. 41 smittet på bedehus-basar